AFK in de stad/ Amsterdamprijs voor de Kunst 2018: Framer Framed

5 oktober 2018

Afgelopen zondag werd de nieuwe projectruimte van Framer Framed geopend in Molenwijk. Het heet ook: Werkplaats Molenwijk. Cultuurverkenner van Noord Jur Jacobs was er heeft een aantal foto’s gemaakt.

Het wordt een plek voor samenwerking en ontmoeting. En komt een kunstenaarsresidentie waarbij kunstenaars in de wijk kunnen zijn, waardoor er een dialoog kan ontstaan tussen de inwoners en de kunstenaars. Dit jaar is het ook nog eens het jaar dat Molenwijk 50 jaar bestaat. Het is niet gek dat Framer Framed naar een plek gaat in Noord, ze zijn als pioneer naar Noord gegaan aan de IJ-oever en durven nu ook de stap te maken naar een nieuw spannend gebied.

Ga vooral langs op Molenaarsweg 3, naast de Buurtkamer van Molenwijk.

Framer Framed is een platform voor hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. De tentoonstellingen die de organisatie sinds 2014 in de eigen expositieruimte in de Tolhuistuin programmeert, draaien om de politiek van representatie en hoe dit ons huidige wereldbeeld bepaalt. Bij het samenstellen van tentoonstellingen biedt Framer Framed een platform aan zowel gevestigde curatoren als nieuwe namen. 

Meer informatie over Framer Framed vind je hier