Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans
Let op: vanaf donderdag 19 december 2024 zijn de Veelgestelde vragen online te bekijken.
Voor wie is deze subsidie bedoeld?
De Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans is bedoeld voor dansfreelancers, zoals choreografen en dansers, met een aantoonbare relatie met de stad.
Je kunt dus aanvragen als je beroepspraktijk gevestigd is binnen de gemeente Amsterdam, of als je binnen de gemeente Amsterdam woont. Ook de huurruimtes moeten zich in de gemeente Amsterdam bevinden. Weesp hoort ook bij gemeente Amsterdam.
Om vast te stellen of je een professionele beroepspraktijk hebt, maakt het AFK gebruik van een beroepsmatigheidstoets. Deze beroepsmatigheidstoets wordt uitgevoerd door het AFK en is na afgifte vier jaar geldig. Je vult de vragen voor de beroepsmatigheidstoets tegelijk met je aanvraag in.
Waarvoor is deze subsidie bedoeld?
Met de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans ondersteunen we dansfreelancers in de uitoefening van hun beroepspraktijk, door een bijdrage in de huurkosten voor repetitie- en montageruimte in Amsterdam. Je kan een aanvraag indienen als je een professionele choreograaf of danser bent met een aantoonbare relatie met de stad; dus als je hier woont of werkt.
Hoeveel kan ik aanvragen?
Je kunt minimaal € 2.000 en maximaal € 3.000 aanvragen. Per dansfreelancer is één aanvraag mogelijk. Je kunt dit bedrag inzetten voor de huurkosten voor repetitie- en montageruimtes in de gemeente Amsterdam. Daarvoor moet je een huurovereenkomst of huurafspraak meesturen met de aanvraag.
Hoe en wanneer kan ik aanvragen?
Je kunt een aanvraag indienen van maandag 3 februari 2025 10.00 uur tot en met woensdag 5 februari 2025 16.00 uur.
Let op: voor deze regeling is er beperkt budget. Als er meer aanvragen binnenkomen dan we kunnen toekennen, bepalen we via loting in welke volgorde de aanvragen worden behandeld. Zo heeft iedereen dezelfde kans op een bijdrage, ongeacht het tijdstip dat je de aanvraag indient.
Je vraagt de subsidie aan via een online aanvraagformulier op de website van het AFK.
Welke documenten je nodig hebt om je aanvraag in te dienen, lees je in de regeling.