Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans

Update 1 februari 2023: de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans (SED) is inmiddels vol. We bedanken alle aanvragers voor hun interesse. In 2024 is er weer mogelijkheid om een aanvraag voor de SED in te dienen.


Voor wie is deze subsidie bedoeld?
Lees meer >

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?
Lees meer >

Hoeveel kan ik aanvragen?
Lees meer >

Hoe en wanneer kan ik aanvragen?
Lees meer >

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

De Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans is bedoeld om freelance dansprofessionals te ondersteunen in het uitoefenen van hun beroepspraktijk, zoals onafhankelijke choreografen en dansers met een aantoonbare relatie met de stad.

Ofwel je beroepspraktijk is gevestigd binnen de gemeente Amsterdam, ofwel ben je woonachtig binnen de gemeente Amsterdam. Ook de huurruimtes moeten zich in de gemeente Amsterdam bevinden.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Downloads

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?

Het uitgangspunt van de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans is freelance dansprofessionals ondersteunen in de uitoefening van hun beroepspraktijk. Onafhankelijke choreografen en dansers met een aantoonbare relatie met de stad, kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de huurkosten voor repetitie- en montageruimtes in Amsterdam.

Met de steun die dansprofessionals krijgen kunnen zij dansonderzoek uitvoeren en verdieping zoeken in hun vak.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Hoeveel kan ik aanvragen?

De reële huurkosten worden vergoed, met jaarlijks een minimum bedrag van € 2.000 en een maximum bedrag van € 3.000 per freelancer.

Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans moet je een professionele beroepspraktijk hebben als freelance danser of choreograaf. Dit wordt vastgesteld met de beroepsmatigheidstoets, die eveneens vanaf 2021 door het AFK wordt uitgevoerd en na afgifte vier jaar geldig is.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Hoe en wanneer kan ik aanvragen?

Op woensdag 1 februari 2023 om 10.00 uur meld je je online via MijnAFK aan als je een aanvraag voor de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans (SED) wil indienen. Je kan daarbij ook gelijktijdig een (nieuwe) beroepsmatigheidstoets aanvragen.

Let op: wees op tijd met deze aanmelding, omdat er een beperkt aantal aanmeldingen wordt toegelaten vanwege het beschikbare budget.

Wanneer je je succesvol hebt aangemeld, heb je vervolgens tot de deadline van vrijdag 3 februari 2023 16.00 uur de tijd om het aanvraagformulier voor een SED bijdrage en eventueel een beroepsmatigheidstoets volledig in te vullen. Let op: dien je aanvraagformulier zo snel mogelijk in. Complete aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het laatst ontvangen aanvraagformulier wordt ook laatste behandeld. Het kan zijn dat het beschikbare budget dan al vergeven is.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Wie werken er mee aan deze regeling?

Saskia de Leeuw
Stafmedewerker Theater & Dans

Voor vragen over de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans kun je contact opnemen met Saskia de Leeuw. De contactgegevens zijn te vinden op de medewerkerspagina.