Veelgestelde vragen Mijn Eerste Aanvraag

 • Wat is Mijn Eerste Aanvraag?

  Mijn Eerste Aanvraag biedt aanvragers die nog niet eerder subsidie van het AFK hebben gekregen de mogelijkheid om hun project in dertig minuten live toe te lichten tijdens een gesprek met medewerkers van het AFK. Op korte termijn hoor je of het AFK bijdraagt aan het project of niet.

 • Planning Mijn Eerste Aanvraag

  Mijn Eerste Aanvraag is elke laatste dinsdag van de maand. Let op: tussen het gesprek en de gewenste aanvangsdatum van het project moet minimaal één maand zitten.

 • Hoe meld ik mij aan voor Mijn Eerste Aanvraag?
  1. Om je aan te melden voor Mijn Eerste Aanvraag dien je eerst een Mijn AFK account aan te maken. Nog geen account? Aanmaken kost enige tijd, dus zorg dat je dit van tevoren al hebt gedaan.
  2. Op ‘Mijn AFK’ loggen potentiële aanvragers in met hun inlognaam en wachtwoord. Vervolgens kies je de knop “Aanmelden voor Mijn Eerste Aanvraag” en volg vanaf daar de stappen.
  3. Bekijk de pagina ‘Procedure aanmelden Mijn Eerste Aanvraag’ om meer te lezen over hoe het aanmelden in zijn werk gaat:
 • Hoe bereid ik mij voor op Mijn Eerste Aanvraag?
  1. Na aanmelding vul je het aanvraagformulier in dat voor je wordt klaargezet. Ook maak je een projectplan over jouw project en een bijbehorende kloppende begroting. Deze informatie hebben wij nodig om het gesprek met jou goed voor te kunnen bereiden. Let op: vergeet niet je aanmelding op tijd compleet te maken!
  2. Voorafgaand aan het gesprek ga je na of je alle onderdelen die je mogelijk nodig hebt voor het gesprek paraat hebt: filmpjes, (korte) portfolio, notities voor jezelf, etc. Bereid ook vragen voor die je misschien hebt voor ons.
  3. Er is per aanvraag een half uur beschikbaar. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent zodat we genoeg tijd hebben om jouw project te bespreken.
 • Wanneer hoor ik iets over het genomen besluit?

  Na het gesprek wordt binnen twee dagen telefonisch contact met je opgenomen over het besluit. Vervolgens ontvang je binnen een week de beslissingsbrief via de mail. Als er sprake is van een afwijzing voor je aanvraag, dan kun je eenmalig voor een tweede keer deelnemen aan Mijn Eerste Aanvraag.

 • Hoe gaat zo’n gesprek in zijn werk?

  We hebben een half uur de tijd voor ons gesprek. Daarin krijg je de mogelijkheid om je ingediende projectplan en begroting eventueel toe te lichten of recente ontwikkelingen toe te voegen. Wellicht heb je beeld- of geluidsmateriaal om je aanvraag te ondersteunen.

  Wij hebben je aanvraag gezien en zullen jou wat vragen stellen. Natuurlijk is er ook ruimte voor jou om toelichting of advies te vragen. Aan het eind van het gesprek zullen we de verdere procedure bespreken. De uitslag krijg je binnen een week in je mailbox.