Nieuwe secretaris Muziek & Muziektheater: Li Sang Ong

Foto: Caroline Kist
Foto: Caroline Kist
4 februari 2019

Op 1 maart 2019 start Li Sang Ong als secretaris Muziek en Muziektheater bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Li Sang is momenteel werkzaam als producer en programmacoördinator op de popafdeling bij het Conservatorium van Amsterdam. Als secretaris bij het AFK gaat Li Sang aan de slag bij het Team Muziek & Muziektheater.

Li Sang Ong (1977) is kunsthistorica en sinds 2005 werkzaam bij het Conservatorium van Amsterdam. In haar huidige functie als programmacoördinator van de popafdeling is ze het gezicht naar de musici en docenten toe en heeft ze een brede achtergrond in de muziek. Vanuit deze rol verzorgde ze onder meer programmering voor culturele activiteiten in het Van Gogh Museum, Vondelparktheater, Uitmarkt,  Artis en Nemo.  Sinds 2012 is zij namens het Conservatorium van Amsterdam lid van de selectiecommissie 3Package Deal (coalitie muziek).

Annabelle Birnie noemt Li Sang: “Een zeer gedreven en onderlegde muziekspecialist, die beschikt over een essentieel netwerk binnen de sector. Met haar kennis over popcultuur en passie voor muziek is ze een mooie toevoeging aan het team Muziek en Muziektheater.”

Secretarissen bij het AFK

Secretarissen bij het AFK zijn verantwoordelijk voor alle subsidieaanvragen binnen hun discipline, behandelen de meerjarige subsidieaanvragen van Amsterdamse culturele organisaties en hebben de dagelijkse leiding over het team. De secretarissen zijn voor het fonds de verbindende schakel met het dynamische, Amsterdamse culturele leven. Daarnaast is de secretaris goed op de hoogte van ontwikkelingen in zijn vakgebied en levert een inhoudelijke bijdrage aan het AFK-beleid.