Nieuwe ronde subsidieregelingen nachtcultuur

Na een succesvolle eerste ronde in het voorjaar, presenteert het AFK in het najaar een nieuwe ronde regelingen voor de Amsterdamse nachtcultuur. De regelingen zijn bedoeld voor het maken van nieuw werk, het organiseren van evenementen, het huren van ruimtes en het ontwikkelen van talent.

Regeling makersruimte

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en maak je al minstens één jaar als freelancer deel uit van de professionele makerscene in de nachtcultuur? Dan kun je een aanvraag doen voor een tegemoetkoming van € 2.500,- in de huurkosten van een atelier, studio-, repetitie- of opnameruimte in Amsterdam. Van maandag 30 september tot en met dinsdag 1 oktober kun je je aanmelden voor de regeling makersruimte nachtcultuur. Maak een account op MijnAFK en meld je aan. Na dinsdag 1 oktober sluit het aanmeldformulier. Het bedrag wordt verdeeld op basis van een loting, en dus niet op volgorde van binnenkomst.

Lees hier de regeling makersruimte >

Aanvraagperiode: 30 september t/m 1 oktober 2024

Projectsubsidies

Ben je als maker of organisator actief in de nachtcultuur en bereik je met jouw artistieke werk een jong publiek in de nacht? Dan kun je een aanvraag doen voor een projectsubsidie van € 5.000,-, € 10.000,- of € 20.000,-. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november kun je je aanmelden voor een pitch. Meld je op tijd aan! Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en het aantal pitchplekken is beperkt.

Lees hier de regeling projectsubsidies Nachtcultuur >
Download hier een voorbeeldbegroting voor jouw project >

Aanvraagperiode: 28 oktober t/m 1 november 2024
Pitchdagen: 14 & 15 november 2024 (locatie wordt nog bekend gemaakt)

Talentontwikkeling

Op 4 november opent een nieuw onderdeel van de regeling Nachtcultuur. Je kunt een bijdrage van € 50.000,- aanvragen, specifiek gericht op talentontwikkeling. Denk aan activiteiten voor de artistieke ontwikkeling van talent (tussen de 18 en 27 jaar), gericht op een professionele loopbaan in de (nacht)cultuursector, zoals een mentorprogramma. Stichtingen, BV's of VOF's die minstens twee jaar actief zijn in talentontwikkeling voor de nachtcultuur in Amsterdam kunnen aanvragen. Meld je op tijd aan! Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en het aantal pitchplekken is beperkt.

Lees hier de regeling projectsubsidies Nachtcultuur > In deze regeling lees je ook over talentontwikkeling. 

Aanvraagperiode: 4 november t/m 8 november 2024
Pitchdag: 21 november 2024  (locatie wordt nog bekend gemaakt)