Nieuwe coalitie 3Package Deal: Kleinkunst

Foto: Academie voor Theater en Dans. Afstudeervoorstelling 2018 Bechdeltest.
Foto: Academie voor Theater en Dans. Afstudeervoorstelling 2018 Bechdeltest.
20 mei 2019

Nieuwe coalitie 3Package Deal: Kleinkunst
 

De 3Package Deal – hét talentprogramma van het AFK in samenwerking met Bureau Broedplaatsen - krijgt een nieuwe coalitie: Kleinkunst. De Amsterdamse coalitiepartijen zijn De Kleine Komedie, Felix Meritis, Ramses Shaffy Fonds voor Jonge Kunstenaars en de Academie voor Theater en Dans. De Coalitie zal zijn eerste deelnemer voordragen voor de lichting 2019/2020, die in september 2019 van start gaat.

De 3Package Deal biedt aan jaarlijks vijftien deelnemers betaalbare woon- en werkruimte en een individueel ontwikkelbudget. Daarnaast krijgen de jonge talenten begeleiding vanuit een netwerk van 48 Amsterdamse culturele organisaties, onderverdeeld in veertien coalities. Aan deze coalities, die samengesteld zijn vanuit een specifieke discipline of doelgroep van makers, is als vijftiende nu kleinkunst toegevoegd.

Veelzijdige ontwikkeling en vrije ruimte
De nieuwe coalitie, waarvoor enkele belangrijke spelers in de kleinkunst de handen ineen hebben geslagen, richt zich op de “veelzijdige ontwikkeling van jong talent, het creëren van vrije ruimte in het maakproces en op het steviger wortelen van de kleinkunst in de culturele sector van vandaag.” Vanuit deze missie zal de coalitie ook nauw gaan samenwerken met bijvoorbeeld Het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Over de 3Package Deal
De 3Package Deal biedt jaarlijks 15 plekken aan kunstenaars, die een jaar lang kunnen werken aan hun artistieke ontwikkeling met een ontwikkelbudget van 22.500 euro van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Daarnaast worden ze voorzien in betaalbare woon- en/of werkruimte via Bureau Broedplaatsen en krijgen ze begeleiding van een Coalitie van gerenommeerde Amsterdamse culturele instellingen.