236 Cultuurmakers aan de slag met hulp van het AFK

Dansgroep Modern Bruises
Dansgroep Modern Bruises

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst is trots om in 2023 en 2024 weer een enthousiaste en diverse groep cultuurmakers in Amsterdam financieel te ondersteunen. Het AFK kent 236 aanvragen toe, voor een totaalbedrag van € 1.338.000 voor twee jaar. Bijvoorbeeld aan de Bijlmer Fanfare: een straatorkest met muzikanten uit Amsterdam-Zuidoost, Stichting GAM: een film- en theatergroep gericht op de (West) Afrikaanse gemeenschap in Amsterdam en The River Girls, een majorette- en twirlgroep. Nieuwkomers in de tweejarige regeling voor Cultuurmakers zijn deze periode onder anderen Stichting Groundbreakers (dans), Toeterszat (muziek) en Stichting Bring the Rhythm (muziek).

Het AFK ondersteunt Amsterdammers die in groepsverband cultureel en creatief bezig zijn onder andere met de regeling Tweejarige subsidie Cultuurmakers 2023-2024. Cultuurmakers doen dit in de vrije tijd en dus niet onder schooltijd of als baan. Zij maken de verbinding tussen kunst en cultuur en alle delen van de samenleving en dragen aan de spreiding van kunst en cultuur in de stad. Met de middelen van het AFK kunnen cultuurmakers kunst en cultuur ook dichtbij huis beoefenen. Dat is geweldig nieuws voor de stad en al haar inwoners. Deze regeling is een tegemoetkoming in de vaste lasten van koren, dansgroepen, theatergezelschappen, festivals, fotografen, dichters en nog heel veel andere cultuurmakers in Amsterdam. Bekijk hier alle besluiten.


Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op de AFK Nieuwsbrief. Op de webpagina van de regeling vind je meer informatie over de regeling Tweejarige subsidies Cultuurmakers.