Zeven jonge organisaties krijgen financiële steun met de regeling Ontwikkeling

Een performance georganiseerd door Space is the Place - foto: Maarten Mooijman
Een performance georganiseerd door Space is the Place - foto: Maarten Mooijman

Dit jaar gaat er geld naar plannen op het gebied van theater, muziek, dans, creatieve industrie, film en erfgoed. Bijvoorbeeld naar Space is the Place, een concertorganisator voor jazz en geïmproviseerde muziek, dansorganisatie We Are on the Move in Zuidoost, en interactief modemuseum Fashion for Good. Met deze subsidie kunnen de organisaties hun werk naar een hoger plan tillen. In totaal is er deze ronde voor € 424.979 per jaar toegekend, naast de organisaties die vorig jaar al steun kregen. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe makers en organisaties overal in de stad, en voor nieuwe stemmen en verhalen in de kunst. 

Het AFK ondersteunt elk jaar met deze regeling een aantal jonge organisaties in de professionele kunst of cultuureducatie. Bekijk hier alle besluiten. De organisaties die steun krijgen, zijn samen actief in alle stadsdelen. De regeling is bedoeld voor organisaties die nog relatief kort bestaan (twee tot zes jaar) en gericht op hun verdere opbouw en ontwikkeling. Er kan worden aangevraagd voor een periode van één of twee jaar. Organisaties kiezen voor ontwikkeling op artistiek gebied, zakelijk gebied, marketing/publieksbereik of diversiteit en inclusie, en kunnen het geld daarnaast voor hun dagelijkse activiteiten inzetten. In de praktijk helpt de regeling bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een artistieke visie, het aantrekken van extra mensen, het professionaliseren van de zakelijke kant of het aanboren van nieuwe publieksgroepen. 

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op de AFK Nieuwsbrief. Op de webpagina van de regeling vind je meer informatie over de regeling Ontwikkeling.