Nieuwe meerjarige adviseurs bij het AFK

v.l.n.r. Jim van Geel, Niels Nieuborg en Dorien van de Pas
v.l.n.r. Jim van Geel, Niels Nieuborg en Dorien van de Pas

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst verwelkomt deze maand nieuwe meerjarige adviseurs! Adviseur Dorien van de Pas, voorheen werkzaam als Hoofd Speelfilm bij het Nederlands Filmfonds en nu zelfstandig creatief consulent in de audiovisuele industrie, is bijvoorbeeld toegetreden tot de discipline Film. Jim van Geel is meerjarige adviseur in de discipline Erfgoed, daarnaast werkt hij als curator bij de Rijksakademie, Design Museum Den Bosch en IHLIA LGBTI Heritage. Niels Nieuborg, adviseur Muziek, is programmeur, oprichter van diverse festivals, en staat zelf regelmatig op het podium onder zijn artiestennaam Arp Frique. Ook Ines van der Scheer (Muziek), Steven van Teeseling (Erfgoed), Ulrike Helmer (Film), Kim Beaumont (Film), Joanne Mensert (theater) en Wulan Dumabutun (Dans) zijn toegetreden tot de adviescommissies.

Allround gezelschap 

Het AFK betrekt een breed netwerk van adviseurs om aanvragen voor vierjarige en tweejarige subsidies van culturele organisaties te beoordelen. Alle adviseurs hebben professionele ervaring in de kunst- en cultuursector en zijn voor een periode van 3 jaar aangesteld. In totaal zijn er zo’n 60 meerjarige adviseurs actief, gemiddeld 7 per discipline: Letteren, Cultuureducatie, Muziek, Theater, Dans, BFNA (Beeldende Kunst, Fotografie, Nieuwe Media en Architectuur), Erfgoed en Film. De adviseurs zijn professioneel werkzaam in de kunst- en cultuursector, hebben verstand van één of meerdere disciplines en thema’s, en weten veel van multidisciplinair werken. Bij de samenstelling van de groep adviseurs is – naast een brede vakkennis - gestreefd naar een variatie in sekse, leeftijd en culturele achtergrond. In de adviescommissies zitten adviseurs die relevante kennis en ervaring hebben over de positie van gevestigde kunsten en nieuwe artistieke ontwikkelingen in de stad en omtrent culturele diversiteit en inclusie. 

De adviseursgroep wordt komende tijd nog aangevuld met meer adviseurs. Daarbij wordt gekeken naar de samenstelling van de adviseurscommissies in het geheel. alle adviseurs zijn geworven via een openbare werving en geselecteerd door de selectiecommissie. Meer weten over de adviseurs? Bekijk hier alle adviseurs en korte biografieën