12 april: Kick-off regeling Amsterdamse nachtcultuur

De rijke nachtcultuur van Amsterdam barst uit zijn voegen van energie en creativiteit. Het AFK presenteert een nieuwe regeling voor de Amsterdamse Nachtcultuur. Deze is bedoeld om jongeren van 18 t/m 27 jaar te stimuleren en hun deelname aan de nacht te vergroten. Denk hierbij aan het maken van nieuw werk, het organiseren van evenementen, het huren van ruimtes en het ontwikkelen van talent. Ben je promotor of organisator? Ook dan kun je een aanvraag indienen.

Ben je ouder dan 27 maar richt je je als promotor of organisator op de doelgroep 18 - 27 jaar? Ook dan kun je een aanvraag doen.

Als wethouder Kunst en Cultuur ben ik trots op de nachtcultuur van Amsterdam. Die kent een rijk verleden, van een roemruchte underground scene tot en met clubs, feesten en festivals van wereldfaam. Die wereld is van enorme invloed geweest op de stad, de muziek en de beeldende kunst. Het nachtleven is waar je jezelf ontdekt.
Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur (uit Nachtvisie Amsterdam)

Tegemoetkoming huurkosten werkruimte
Ben je tussen de 18 en 27 jaar en maak je al minstens één jaar als freelancer deel uit van de professionele makerscene in de nachtcultuur? Dan kun je een aanvraag doen voor een tegemoetkoming van € 2.500,- in de huurkosten van een atelier, studio-, repetitie- of montageruimte in de gemeente Amsterdam. Lees hier de regeling makersruimte. Je kunt je aanmelden op 22 en 23 april.

Projectsubsidies voor artistiek werk in de nacht
Draag je als maker of organisator bij aan de nachtcultuur door het presenteren of het programmeren/cureren van artistiek werk dat jong publiek in de nacht bereikt en betrekt? Dan kun je een aanvraag doen voor een projectsubsidie van € 5.000,-, € 10.000,- of € 20.000,- Lees hier de regeling projectsubsidies Nachtcultuur. Je kunt een aanvraag indienen van 6 t/m 10 mei.

Kom 12 april naar de kick-off in Garage Noord

Wil jij de nachtcultuur in Amsterdam verrijken en houd je je bezig met dans, kunst, theater, mode, muziek of zit je in de programmering, organisatie of de scene? Op 12 april trapt wethouder Touria Meliani de nieuwe regeling voor de nachtcultuur af. Hier hoor je als eerste alles over de de subsidiemogelijkheden. Laat de nachtleven en meld je aan!

Programma

19.00 - 20.00: Inloop
20.00 - 20.45: Welkomstwoord Touria en presentatie regeling Nachtcultuur AFK
21.00 - 21:30: Break-out sessie met AFK-medewerkers over je aanvraag, de pitch en werkwijze
21:30 - 23.00: Borrel