Onzichtbaar Verlies

Rheanne Bruijn, Ik ben dan klei (2024)
Rheanne Bruijn, Ik ben dan klei (2024)
8 maart 2024 — 26 mei 2024

Onzichtbaar Verlies is een groepstentoonstelling over kunst en epilepsie, vanaf 8 maart te zien in het Beautiful Distress House op de NDSM-werf. De tentoonstelling belicht de innerlijke wereld van mensen met epilepsie en hun omgeving. Acht jonge kunstenaars hebben zich laten inspireren door hun verhalen en ervaringen. Deze persoonlijke verhalen zijn tot leven gebracht in werken, waarmee de tentoonstelling hoopt de onzichtbare verliezen tastbaar te maken.

Caro Jacobs ontving in juli 2022 de alumniprijs van de HKU zodat zij haar project “Onzichtbaar verlies bij epilepsie” verder vorm kon gaan geven. Zelf had Caro vanaf jonge leeftijd een moeilijke vorm van epilepsie. Door het volgen van een kunstopleiding begreep Caro dat het beoefenen van kunst kan helpen om de impact van een aandoening te erkennen. Met haar tentoonstelling hoopte ze het taboe rondom het onzichtbare verlies bij epilepsie bespreekbaar te maken en verbinding te creëren tussen hen die zich wel en hen die zich niet verbonden voelen met de maatschappij.

Op 21 augustus 2022 overleed Caro aan SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy). Anja Jacobs en Cathelijne Brouwer besloten dit mooie initiatief voort te zetten.

Het AFK ondersteunt Onzichtbaar Verlies met een projectsubsidie.

Datum: 08-03-2024 t/m 26-05-2024
Locatie: Beautiful Distress House (NDSM)
Meer informatie: https://www.beautifuldistress.org/blog/onzichtbaar-verlies