Hendrik IV, ongeschikt voor kinderen

14 januari 2017

Sanne Nouws is een aanstormend talent in het jeugdtheater en won o.a de jeugdtheaterpitch. Ze maakte eerder producties bij De Toneelmakerij, Vis a Vis, DOX & Artemis. Als theatermaker is Sanne altijd op zoek naar de realiteit, wat is echt en wat niet?

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Maar dan komt de vrouw van het jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau (afgekort: Het Bureau) het theater binnen met een ernstigwoeste blik. Ze legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor de jonge kinderen in het publiek. Er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders.

Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze hele scènes te schrappen en af te plakken. De koning en zijn personeel komen in opstand, zo blijft er niets meer over van het koninkrijk en ook niet van het toneelstuk. Maar hoe gaan ze nou bepalen wat wel en niet mag? 

14 en 15 januari
​De Krakeling