Open call: City, Company & Crowd

27 mei 2019

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) wijst graag op de open call: City, Company & Crowd.


Uitgevers, musea, theaters, gezelschappen en andere culturele instellingen; ze zijn onmisbaar binnen het kunstaanbod in de stad. Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor een gezonde financieringsmix. Daarom biedt voordekunst samen met het Amsterdams Fonds voor de Kunst deze instellingen een uniek traject onder de noemer:

                                                    City, Company & Crowd
                                                        by Creative Funding
 
                        Een traject voor het ceëren van een gezonde financieringmix
                                 voor kleine tot middelgrote culturele instellingen

Na een succesvolle pilot, bieden we in 2019 vijf kleine tot middelgrote instellingen een traject aan om €30.000 op te halen voor een specifiek project waar jouw organisatie mee bezig is. Dit betekent 10.000 euro vanuit sponsoring, 10.000 euro via crowdfunding. Wanneer je daarin slaagt, matcht het AFK dit bedrag nogmaals met 10.000 euro. Tijdens het traject word je begeleid door voordekunst.

Wat houdt het traject precies in?

Het traject start in augustus 2019 en eindigt in december 2019 en bestaat uit vijf workshops. Samen met voordekunst wordt er gekeken naar jouw doelgroep, het vinden van de juiste sponsor, het opzetten van een campagne en de campagneplanning. De eerste ervaringen van de pilot lees je hier.

Dien nu jouw voorstel in!

Het voorstel kun je tot en met 9 juni 2019 indienen via dit formulier. Laat weten welk project jullie als instellingen willen realiseren en waarom het belangrijk is dat dit project er komt.

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• De insteling heeft een artistieke doelstelling
• De instelling is een stichting of een vereniging
• De instelling heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst
• De instelling is gevestigd in Amsterdam

Vragen?

Heb je nog vragen? Op 28 mei 2019 om 17:00 organiseren voordekunst en het AFK een informatiebijeenkomst in Cinetol. Hier zullen deelnemers uit de pilot aanwezig zijn om hun ervaringen te delen en beantwoorden we natuurlijk al je vragen. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via deze link. Je kunt daarnaast altijd met je vragen terecht bij Kristel Casander via kristel@voordekunst.nl.

City, Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.