Open Call: City, Company & Crowd 2022

Voor het vijfde jaar op rij bieden het Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst kleine tot middelgrote organisaties een uniek traject aan genaamd City, Company & Crowd. Met behulp van een workshopreeks worden organisaties begeleid om in totaal 30.000 euro op te halen door middel van crowdfunding, sponsoring en matchfunding. Voor kleine tot middelgrote organisaties liggen nog vele mogelijkheden voor het creëren van een gezonde financieringsmix open. Organisaties worden begeleid door experts van voordekunst.

In de afgelopen vijf jaar haalden al bijna 20 kleine tot middelgrote organisaties in totaal meer dan 300.000 euro op dankzij het City, Company & Crowd traject. Dit jaar krijgen 5 organisaties de mogelijkheid om 30.000 op te halen voor een specifiek project. Dit betekent 10.000 euro vanuit crowdfunding en 10.000 euro sponsoring. Wanneer dit succesvol is behaald, matcht het Amsterdams Fonds voor de Kunst dit bedrag met nogmaals 10.000 euro.

‘’"Het traject van City, Company & Crowd heeft Platform Nexus een vliegende start gegeven. Niet alleen op financieel niveau, maar vooral op het niveau van netwerk en publiek. Door de zeer fijne begeleiding van voordekunst, hebben wij de moed gehad culturele organisaties te benaderen waar wij ons verbonden mee voelen, om bijvoorbeeld sponsor of ambassadeur te worden.’’
- Platform Nexus, deelnemer City, Company & Crowd 2021

Hoe gaat het traject in zijn werk?

Het traject start in augustus 2022 en eindigt in december en bestaat uit vijf workshops en de sponsor- en crowdfundingcampagne. Samen met experts van voordekunst kijk je samen naar jouw doelgroep, het vinden van de juiste sponsor, het opzetten van een campagne en de campagneplanning. We sluiten de workshopreeks af met een presentatiemiddag. 

"Het City, Company & Crowd traject biedt veel praktische, toepasbare handvatten voor het financieren van een project, maar ook zelfvertrouwen om volgende stappen te zetten en energie om je onderneming of instelling weer eens goed onder de loep te nemen.’’
- Nienke van der Wal van Young Collectors Circle maakte de Young Collectors Circle Podcast mogelijk via City, Company & Crowd 2020.

Dien nu jouw voorstel in!

Het voorstel kun je tot en met 19 juni indienen via dit formulier. Laat ons weten welk project jullie als organisatie willen realiseren en waarom het belangrijk is dat dit project er komt.

Als deelnemende organisatie moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

- De organisatie heeft een artistieke doelstelling
- De organisatie is een stichting of vereniging
- De organisatie heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst
- De organisatie is gevestigd in Amsterdam

Vragen?

Op donderdag 2 juni van 16:00 uur tot 17:00 organiseren wij een online informatiebijeenkomst waar we het traject toelichten en je vragen kunt stellen! Meld je aan via deze link

Je kunt altijd met je vragen terecht bij Lisanne Brouwer via lisanne@voordekunst.nl

City Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door voordekunst.