AFK & CineCrowd: Unieke filmprojecten van Amsterdamse makers

Still uit Daan Durft
Still uit Daan Durft
17 juni 2014

Woensdag 18 juni gaat de film Daan Durft in première in Studio/K in Amsterdam-Oost. Daan Durft is een spannende jeugdfilm over de talentvolle zwemmer Daan (9), die ondanks de zorgen van zijn ouders, naar de Olympische jeugdspelen wil. Deze korte film is één van de projecten die het AFK ondersteunt met een startbedrag via de crowdfunding site CineCrowd. De samenwerking is opgezet vanuit het AFK om crowdfunding van films in Nederland te stimuleren.

Stimuleren van cultureel ondernemerschap

Het AFK ondersteunt hiermee unieke projecten van Amsterdamse filmmakers die middelen werven via het platform CineCrowd. De Startbedragen vanuit het AFK fungeren als vliegwiel om donateurs over de streep te trekken bij te dragen aan bijzondere filmprojecten. Op deze manier denkt het AFK cultureel ondernemerschap onder Amsterdamse filmmakers verder te stimuleren en als voorbeeld te fungeren voor andere fondsen en financiers. Samen met CineCrowd maakt het AFK het zo mogelijk dat bijzondere verhalen via film verteld kunnen worden.

Over Daan Durft

In de korte film Daan Durft raakt de 9-jarige Daan serieus geïnteresseerd in zwemmen als hij op de zolder oude medailles vindt van zijn moeder. Zij wil daarentegen niet dat Daan gaat trainen, voordat bij hem is vastgesteld dat haar hartproblemen niet ook de zijne zijn. Maar de vraag is of Daan wel zo lang kan wachten met zijn grote droom: Het meedoen aan de Olympische Jeugdspelen. 'Daan Durft gaat over het loslaten van angsten en het vastpakken van ambities' aldus filmmaker Mari Sanders over zijn tweede korte film. Daan Durft zal worden uitgezonden bij de Publieke Omroep tijdens de Olympische Jeugdzomerspelen van Nanking in 2014.