AFK & CineCrowd: ondersteuning voor drie lopende filmprojecten

Home Suite Home
Home Suite Home
24 september 2014

Als partner van CineCrowd - het crowdfunding-platform waar filmliefhebbers kunnen bijdragen aan het realiseren van filmprojecten van Nederlandse bodem - ondersteunt het AFK veelbelovende Amsterdamse filmproducties met een startbedrag. Maar liefst drie van deze talentvolle Amsterdamse filmmakers werven op dit moment via CineCrowd middelen voor hun bijzondere project.

Cloacinae

Cloacinae wordt gemaakt door Serge Onnen: Een animatie gemaakt met Chinese schaduwpoppen, ijs en oude animatie technieken over een cent die in het riool beland waar andere waarden gelden. Volg de blog over deze film. De crowdfunding campagne voor dit project sluit over 9 dagen.

Home Suite Home

Home Suite Home van Jeroen Houben en Habbekrats is een tragikomedie over het afstompende leven van hotelinspecteur Ludwig, die al 30 jaar iedere avond in een ander hotel slaapt. Als hij op een avond in Parijs collega-inspecteur Stella ontmoet krijgt hij de wake-up call die hij nodig had. Deze speelfilm wordt ook ondersteund door het Nederlands Film Festival. U kunt de film nog 9 dagen steunen.

Nachtlicht

Nachtlicht is een documentaire van filmmaker Kees Jan Husselman. In deze film staan spoorreparateurs Hakki en Cees centraal, die al 14 jaar samenwerken als lassers aan het Nederlandse spoor. De twee mannen rijden door het hele land om de verbindingen van de samenleving weer aan elkaar te lassen. Het project loop op CineCrowd nog 17 dagen.

Over het AFK en CineCrowd

Het AFK ondersteunt unieke projecten van Amsterdamse filmmakers die middelen werven via het platform CineCrowd. De samenwerking is opgezet vanuit het AFK om crowdfunding van films in Nederland te stimuleren. De Startbedragen vanuit het AFK fungeren als vliegwiel om donateurs over de streep te trekken bij te dragen aan bijzondere filmprojecten. Op deze manier denkt het AFK cultureel ondernemerschap onder Amsterdamse filmmakers verder te stimuleren en als voorbeeld te fungeren voor andere fondsen en financiers. Samen met CineCrowd maakt het AFK het zo mogelijk dat bijzondere verhalen via film verteld kunnen worden.