Amsterdamprijs voor de Kunst 2019: Draag jouw favoriet voor!

15 maart 2019

Wie draag jij voor om kans te maken op de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019? Vanaf 15 maart 2019 kunnen alle Amsterdammers weer kunstenaars en culturele organisaties voordragen voor de felbegeerde Amsterdamprijs voor de Kunst. Wie moet dit jaar de Amsterdamprijs voor de Kunst winnen? Laat het ons weten via de online stembus en motiveer je keuze.

Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen het verschil? Welke maker of organisatie onderscheidt zich al jaren door zijn/haar opvallende bijdrage binnen het kunstenveld? En wie is in jouw ogen echt vernieuwend? De longlist voor de Amsterdamprijs voor de Kunst komt jaarlijks tot stand op basis van inzendingen van honderden Amsterdammers. Een vakkundige jury selecteert uit deze lijst de uiteindelijke genomineerden.

Let op: bij het selecteren van de genomineerden kijkt de jury naar de motivering van de keuze, en NIET naar het aantal inzendingen per voorgedragen kunstenaar/organisatie. Laat ons dus duidelijk weten waarom jouw favoriet genomineerd moet worden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019. Voordragen kan tot en met 8 april 2019.

Over de Amsterdamprijs voor de Kunst

Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of organisaties die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. Deze belangrijkste kunstprijs van Amsterdam wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en tenslotte een prijs voor bewezen kwaliteit. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000 en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam, naar een ontwerp van vormgever Frederik Roijé.

My Daily Shot of Culture

Weet je al  wie je gaat voordragen, of zoek je nog inspiratie? Dit jaar gaan Jip en Blijde van My Daily Shot of Culture weer in gesprek met bekende en minder bekende Amsterdammers over hun keuze: Op zoek naar Amsterdamse kunstenaars en organisaties die het verdienen om de grootste kunstprijs van de stad te winnen. De komende weken nemen ze je mee in hun zoektocht. De eerste vlog kun je nu bekijken.