Performance: Bones

Foto: Donata Kukyte
Foto: Donata Kukyte
May 17, 2024

Het Documentaire Paviljoen en We Are Public presenteren een avond waain verschillende disciplines en thema’s in elkaar overvloeien. Film, performance, muziek en digitale kunst schudden elkaar dwars door de tijd en over culturele grenzen de hand. Lichaam verstrengelt zich met code. De mens botst met de natuur, maar wordt ook door haar betoverd.

De korte films Our Ark (Deniz Tortum, Kathryn Hamilton) en Forest On Location (Persijn Broersen, Margit Lukács) verkennen virtuele replica’s en back–ups van onze natuurlijke werelden: een ark vol met dieren, een bos vol met bomen — volledig computer-gegenereerd.

In de live performance Bones zoekt Goda Žukauskaitė naar het collectieve geheugen van onze voorouders. Ze danst dwars door eeuwen en culturen heen, waarbij de symbolische significantie van botten centraal staat. Geïnspireerd door het archetype La Loba — de ontembare vrouw — laat Žukauskaitė zien dat botten niet alleen geassocieerd hoeven te worden met de dood, maar ook een teken kunnen zijn van leven en geboorte. Met muziek van multi-instrumentalist Dizzi Geetha.

Het AFK ondersteunt Bones via Mijn Eerste Aanvraag.

Datum: 17-05-2024 20.30 - 22.00
Locatie: Documentaire Paviljoen
Meer informatie: https://www.idfa.nl/composition/1ea31630-6808-453e-b2e7-12aae594311d/bare-bones-and-digital-extracts/