G.G. Galileo Galileï

October 14, 2023 — October 22, 2023

In oktober presenteert Moving Arts Project haar nieuwste voorstelling G.G. op het Krugerplein, onderdeel van het kunstproject WAARHEDEN - HEDEN WAAR over 'de waarheid' wat al dit voorjaar startte. Een eigentijdse vertelling over astronoom en wetenschapper Galileo Galileï (1564) die beweerde dat de aarde om de zon draait (en niet andersom), vol tragiek, humor en verassende wendingen.

G.G. is een historisch verhaal waarin het gesprek over ‘de waarheid’ raakt aan actuele thema’s als nepnieuws, complottheorieën en de rechtspraak. De voorstelling neemt ons mee terug naar een tijd waar de zittende macht geen ruimte biedt voor twijfel en hard uithaalt naar eenieder die aan de bestaande waarheid wil tornen. Maar hoe zit dat eigenlijk vandaag de dag? De dilemma’s ontvouwen zich in het leven van Galileo en hij staat voor een onmogelijke keuze. Verkiest hij zijn leven boven de wetenschap, of zet hij alles op het spel voor de waarheid en vriendschap? 

Locatietheater op het Krugerplein

Moving Arts Project (MAP) maakt participatieve projecten met mensen uit de stad. Net als in haar eerdere voorstellingen zoals ‘De Kleine Prins’ bestaat G.G. uit theater en decor, dat door MAP met mensen uit de wijk is gemaakt. Die twee komen samen tot een voorstelling, waarin verschillende disciplines zoals spoken word, livemuziek en dans zijn gecombineerd. De muziek is speciaal gecomponeerd en de teksten zijn een bewerking van ‘Het Leven van Galileo’ van Bertolt Brecht. G.G. van MAP is bewerkt aan de hand van verhalen, ervaringen en ideeën van de acteurs en performers. Dat maakt het stuk herkenbaar en een spetterende, verrassende voorstelling voor alle leeftijden.

Het AFK onderteunt Moving Arts Project met een Vierjarige subsidie 2021 - 2024.

Datum: 14-10-2023 t/m 22-10-2023
Locatie: Krugerplein
Meer informatie: www.movingartsproject.nl/whhw