De hoofdzaak - André Volten

February 11, 2018

De stichting André Volten organiseert van 11 februari tot 27 mei 2018 een tentoonstelling over het vrije werk van André Volten. 

In deze expositie, die te zien zal zijn in zijn voormalige atelier en woonhuis aan de Asterdwarsweg 10 in Amsterdam-Noord, komt Volten middels een keuze uit zijn werk en media-beelden opnieuw tot leven.

André Volten ( Andijk, 1925) was een van belangrijkste en meest succesvolle Nederlandse beeldhouwers van de tweede helft van de vorige eeuw. Tot zijn bekenste werk behoort 'De Knoop' aan de Noordelijke IJ-oever, 'De Knakenpaal' op het Frederiksplein en 'De Cirkel' voor de Stopera aan de oever voor de Amstel. van 1950 tot aan zijn dood in 2002 werkte en woonde Volten in dit atelier in Noord, dat tot dan het Poorthuis was van het voormalige Asterdorp, het voor de Tweede Wereldoorlog gebouwde ommuurde wijkje voor zgn. 'onaangepasten'.

In zijn testament bepaalde Volten dat na zijn dood een Stichting zijn werk zou dienen te beheren en voor het publiek toegangelijk zou moeten houden. Deze stichting zetelt in het woonhuis/atelier, dat zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat is gebleven.

Praktische informatie: de tentoonstelling zal in bovengenoemde periode geopend zijn op donderdag t/m zondag 12:00 tot 17:00 uur. Toegangsprijs €4,- , studenten en bezitters van huisvuipas €2,- en kinderen tot 12 jaar gratis. Asterdwarsweg 10, 1031 HR Amsterdam

http://www.andrevolten.nl/