AFK & Fonds voor Oost: Oostmakers gezocht

Fonds voor Oost
Fonds voor Oost
October 23, 2015

Fonds voor Oost steunt buurtprojecten van en voor bewoners: initiatieven die de buurt mooier, leefbaarder en kleurrijker maken. Fonds voor Oost is op zoek naar Oostmakers: inwoners of ondernemers die een bijdrage in ‘de pot’ willen doen ten behoeve van hun buurt. Als Oostmaker mag je zeggen wie de volgende duit in het zakje doet én maak je onderdeel uit van de Eregalerij op de website. Het AFK ondersteunt als mede-oprichter en partner van dit lokale fonds van harte deze actie.

Tientje voor Oost

Mensen maken Oost. De bewoners van dit stadsdeel zijn dan ook heel enthousiast over de buurtprojecten die met steun van Fonds voor Oost tot stand kunnen komen. Tientallen Oostmakers gaven al een tientje voor deze actie, zie de online ere-galerij van Oostmakers. Wanneer er 25 tientjes zijn opgehaald, dan matcht een lokale ondernemer dit bedrag. Ook Oostmaker worden? Meld je aan als Oostmaker of bezoek de Facebook pagina.

Voor en door de buurt

Fonds voor Oost is het eerste lokale crowdsourcingplatform in Amsterdam. Kleinschalige initiatieven van buurtbewoners en ondernemers maken Oost nog leuker. Daarbij werkt Fonds voor Oost onder andere samen met crowdfundingplatform Voorjebuurt.nl. Zo ondersteunt Fonds voor Oost het burendiner tijdens de Super Sint Maarten optocht in de Indische Buurt. Op Voorjebuurt.nl kun je een kaartje kopen om mee te genieten van dit bijzondere diner, waarmee je tegelijkertijd een buurtgenoot mee laat eten die het niet zo breed heeft. Ook draagt Fonds voor Oost dit jaar bij aan een nieuwe editie van de Buurtcamping, in het Flevopark. Door samen een camping op te bouwen en activiteiten te organiseren, leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen. Drie dagen lang vormt het park zo een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Meer weten over de ondersteunde projecten van Fonds voor Oost? Kijk hier ↗.

AFK & Fonds voor Oost

Het AFK is samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Ymere betrokken bij de oprichting van Fonds voor Oost. Het Fonds sluit aan bij de trend dat Amsterdammers meer verantwoordelijkheid willen nemen om de leefbaarheid in hun stad, buurt en wijk te vergroten. Fonds voor Oost maakt het mogelijk om actief een bijdrage te leveren. Het Fonds streeft ernaar lokale projecten op het grensvlak van kunst en welzijn te ondersteunen die nog te pril zijn voor reguliere fondsen, maar wel van betekenis zijn voor hun buurt. En dat vindt het AFK belangrijk.