Amsterdamprijs voor de Kunst 2015 op AT5

August 10, 2015

AT5 besteedt de komende weken aandacht aan de Amsterdamprijs voor de Kunst 2015, die eind deze maand wordt uitgereikt in Het Compagnietheater. In een speciale serie komen alle genomineerden uitgebreid aan bod. Vandaag is de eerste aflevering te zien, waarin het werk van theatermaker, rapper en hiphopartiest Akwasi (genomineerd in de categorie Stimuleringsprijs) centraal staat.

Later deze week komen de andere genomineerden in de categorie Stimuleringsprijs voorbij: Stichting Nieuwe Helden en Splendor. Volgende week is het de beurt aan Jakop Ahlbom, Renzo Martens en Merlijn Twaalfhoven, genomineerd in de categorie Beste Prestatie. In de laatste week, de week van de uitreiking, is er speciale aandacht voor Ivo van Hove en Jan Versweyveld. Zij krijgen de prijs in de categorie Bewezen Kwaliteit hors concours toegewezen.

De serie is vanaf vandaag elke dag te zien om 16.50, 18.50 en 21.40 uur. De uitzending rondom Ivo van Hove en Jan Versweyveld wordt in de week van 24 augustus van maandag tot en met woensdag uitgezonden om 19.45 uur. De reeks is ook online te volgen via AT5.

Naast AT5 besteden ook Het Parool en Amsterdam FM uitgebreid aandacht aan de genomineerden van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2015.