24 november: International Art Talent Festival

Ontdek op donderdag 24 november het werk van vijftien aanstormende kunstenaars die deelnamen aan de 3Package Deal 2021-2022. Deze negende lichting van de 3Package Deal bestaat uit jonge, innovatieve kunstenaars die een veelvoud aan disciplines en nationaliteiten vertegenwoordigen. Vijftien makers presenteren hun werk en ontwikkelproces tijdens het International Art Talent Festival, samengesteld door curator Bogomir Doringer en producer Rafael Kozdron. Verspreid door de ruimtes van Felix Meritis zie, hoor, beleef en proef je uiteenlopende kunstwerken, presentaties en optredens. Wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani, AFK-directeur Laurien Saraber en Programmamanager Ateliers en Broedplaatsen Martijn Braamhaar openen het festival.

Toegang is vrij, wel graag online aanmelden

Focus op urgente maatschappelijke vraagstukken

De kunstenaars komen uit alle windstreken: van Nederland en Spanje tot aan Canada en India. Wat deze kunstenaars verbindt is een buitengewoon talent en een focus binnen hun werk op de verbinding tussen leef- en belevingswereld. Dit resulteert in onderzoek en kunstuitingen die zich richten op de urgente maatschappelijke vraagstukken voor nu, én in de toekomst.

Zo staat in de mode van de Vietnamees-Nederlandse Irene Ha de onlinegemeenschap centraal en verweeft ze digitale taal zoals memes en emoji’s in haar werk. De Oostenrijkse Philipp Holmann wordt geïnspireerd door microbiologische verandering. Voor hem is fermentatie essentieel, zowel voor zijn werk als chef-kok, melkveehouder en als designer. Door middel van geur en smaak probeert Philipp mensen te raken. Yara Said is een Syrische kunstenaar die diverse media en methoden gebruikt om onderzoek te doen naar wat zij 'geluidsterrorisme' noemt. Hiervoor put ze uit haar eigen herinneringen aan geluid en lawaai.

Van queer identity tot bio art

Bekijk cabaretshows, documentaires over queer identity, ervaar bio art en beluister muziekreleases. Elke maker geeft een unieke inkijk in hun ontwikkelproces. Amsterdam is een stad vol creatieve geesten. 3Package Deal geeft dit talent de volledige ruimte om zich verder te ontwikkelen en alle tijd om te focussen op het creatieve proces. 

Bogomir Doringer: "Als iemand die zelf de 3Package Deal heeft gedaan, begrijp ik wat het betekent voor mijn werk om alle vrijheid te krijgen om te werken aan wat voor mij belangrijk is. Het is een eer om terug te keren als curator van het evenement dat Amsterdam een open, diverse en gastvrije stad maakt, ontwikkeld door internationale en lokale kunstenaars."

Over de 3Package Deal

Toptalent stimuleren en binden aan Amsterdam als internationale cultuurstad. Dat is het doel van de 3Package Deal, een initiatief van het AFK en Bureau Broedplaatsen. Jonge, veelbelovende kunstenaars uit diverse kunstdisciplines krijgen één jaar lang een ontwikkelbudget, plus betaalbare woon- en/ of werkruimte. Per discipline stelt het AFK de coalities samen uit gerenommeerde kunstinstellingen uit Amsterdam. Zij selecteren en begeleiden de toptalenten gedurende een jaar waarin ze toewerken naar de eindpresentatie, dit jaar het International Art Talent Festival, die hun ontwikkeling zichtbaar maakt voor de stad.

Deelnemende kunstenaars lichting 2021-2022

Film: Daniel Donato | Mode: Irene Ha | Theater: Cherella Gessel | Muziek: Lieke Heusinkveld | Beeldende kunst 1: Monika Mays | Beeldende kunst 2: Ghita Skali | Publishing /performance: Frédérique Gagnon | Bio Art & Design: Philipp Kolmann | Public Realm: Pankaj Tiwari | Dans: Gianine Strang | Engaged Art: Tasha Arlova | Autodidact: Doris Wennekers | Kleinkunst: Lisa Ostermann| Social Design: Yara Said | Interhistoriciteit: Ima Abasi Okon

Kijk hier voor het totaaloverzicht van alle kunstenaars bij elkaar > 

Aanmelden

Meld je hier aan voor het International Art Talent festival - het evenement is vrij toegankelijk!

Datum: donderdag 24 november 2022
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam 
Tijd: 19:30 – 23:30 uur
Toegang: vrij (wel graag online aanmelden)
Meer info: zie het Facebook event

Event credits:
Curated by Bogomir Doringer in collaboration with Rafael Kozdron.
Filming and postproduction by Liza Koifman and Tomas Overtoom.
Website design, event and streaming content production by Rafael Kozdron.
Technical production at Felix Meritis by Rivka van der Berg.
Project leaders: Johanna Brils (AFK) and Naïma Bouchtaoui (Bureau Broedplaatsen).