Online Festival Unpacking the 3Package Deal

Heb jij ook behoefte aan kunst en cultuur tijdens deze lockdown? Tune op 18 en 19 januari in bij het online festival Unpacking the 3Package Deal. Tijdens deze eindpresentatie van de 3Package Deal schitteren veertien jonge, (inter)nationale talenten met hun woordkunst, expositie, dans of optreden in Felix Meritis.

Digitaal platform

Op het digitale platform Unpacking the 3Package Deal laten de kunstenaars uit het 3Package Deal programma wat ze dit jaar hebben gecreëerd of ontwikkeld. Daarnaast vertellen de talenten over hun beweegredenen, obstakels en motivaties in korte interviews die op het platform te zien zijn. In onderstaande video is theatermaker Steff Geelen aan het woord, over wat de 3Package Deal voor hen heeft betekent en de inspiratie achter het werk: de poëzie van de “tussenin-positie”.

“In mijn werk zijn karakters vaak op zoek naar liminal zones, dus plekken waar de regels en normen niet vast staan maar heel erg fluïde zijn en ambigu en desoriënterend. Ik identificeer mezelf als non-binair en dat is natuurlijk zo’n soort tussenin-plek, tussen twee genders in. En dat doet iets met je blik.”

Uiteenlopende onderwerpen

Wat de 3Package Deal kunstenaars verbindt is een buitengewoon talent en een focus binnen hun werk op actuele vraagstukken. Dit resulteert in onderzoek en kunstuitingen die zich richten op de urgente maatschappelijke vraagstukken voor nu, én in de toekomst. Zo richt de Maltese Jimmy Grima zich op de politiek van herinnering en archivering, waarbij hij vooral is geïnteresseerd in het verdwijnen van lokale en ongedocumenteerde kennis. En gebruikt de Japanse danseres Mami Kang vaak quasi-fictieve figuren om naar het idee van anders-zijn te kijken. Daarnaast probeert de Nederlandse fotograaf Casper Kofi via een modefotografie-aanpak om de jonge, mannelijke identiteit en het scala aan manieren waarop dit zichzelf kan tonen, te begrijpen en uit te drukken.

Behind the scenes

Cultuurvlogger Marco Dreijer was aanwezig bij de opnamedagen van Unpacking the 3Package Deal bij Felix Meritis, waar hij onder andere sprak met Steff Geelen en Adriana Knouf over hun werk. Neem een kijkje in het mooie gebouw en achter de schermen via de vlog!

Nieuwsgierig geworden? Je bent uitgenodigd! Bezoek op 18 en/of 19 januari de website en laat je verrassen.

Het online festival Unpacking the 3Package Deal is gecureerd door Bogomir Doringer in samenwerking met Rafael Kozdron.

De line-up

Film: Roman Ermolaev | Mode: Bodil Ouedraogo | Theater: Charles Pas | Muziek: Pitou Nicolaes | Beeldende kunst 1: Casper Kofi | Beeldende kunst 2: Leonardiansyah Allenda | Publishing performance: Ivan Cheng | Public Realm: Jimmy Grima | Dans: Mami Kang | Engaged Art: Inas Halabi | Autodidact: Steff Geelen | Kleinkunst: Luan Buleshkaj | Social Design: Adriana Knouf | Interhistoriciteit: Aude Christel Mgba  
Kijk hier voor het totaaloverzicht van alle kunstenaars bij elkaar >

Over de 3Package Deal 

Betaalbare woon- en werkruimte en een individueel ontwikkelbudget bieden aan talenten, en begeleiding van een interessant en handig netwerk, bestaande uit 50 belangrijke Amsterdamse instellingen - dat is de 3Package Deal. Dit succesvolle programma van het AFK en Bureau Broedplaatsen (BBp) in samenwerking met gerenommeerde Amsterdamse organisaties geldt inmiddels als best practice op het gebied van talentontwikkeling.