Nieuwe lichting kunsttalent 3Package Deal bekend

Op woensdag 30 september is in Mediamatic de nieuwe lichting bekend gemaakt van jonge, (inter)nationale kunstenaars die zijn geselecteerd voor de 3Package Deal 2015. De nieuwe selectie toptalent binnen dit succesvolle kunstprogramma van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen (BBp), focust in hun plannen op internationale ambitie en maatschappelijke vraagstukken.

Actualiteit in maatschappelijke context

De lichting 2015 van de 3Package Deal vertegenwoordigt een keur aan kunstdisciplines en nationaliteiten. Van mode, film en fotografie tot grafisch ontwerp - en van sociale geografie tot theater, dans en muziek. De kunstenaars, afkomstig uit onder andere Estland, Iran, Dubai en Nederland, leggen in hun veelbelovende werk een internationale ambitie en een focus op actuele vraagstukken aan de dag, geplaatst binnen een maatschappelijke context.

Zo richt beeldend kunstenaar Agatha Haines (Engeland, 1989) zich in haar werk op de maakbare mens: hoe ver kan een lichaam worden gekneed en gesmeed om nog als zodanig te worden geaccepteerd door maatschappij? Haines gebruikt daarbij haar eigen lichaam als inspiratiebron. In het werk van filmmaker Mahdi Fleifel (Dubai 1979) is de betekenis van ballingschap een terugkerend thema. Vanuit een persoonlijk perspectief – Fleifel werd geboren in Dubai, groeide op in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon en verhuisde op zijn negende naar Denemarken – weet hij op indringende wijze de vluchteling achter de statistiek een gezicht te geven.

Bekijk de bio’s van alle kunstenaars van de 3Package Deal 2015.

E-zine rond talentontwikkeling

Het succesvolle talentontwikkelingsprogramma 3Package Deal gaat zijn derde jaargang in. Om de ontwikkeling van de huidige lichting 2015 vast te leggen, maar ook contact te houden met het (inter)nationaal kunsttalent in de stad dat zich in afgelopen edities manifesteerde, brengt het AFK twee keer in het jaar een 3Package Deal e-zine uit. Dit digitale tijdschrift volgt in drie delen de talenten. In het eerste deel dat op 30 september verschijnt, is er aandacht voor het werk van onder andere choreograaf Michele Rizzo , beeldend kunstenaar Taocheng Wang, theatermaker Karlijn Kistemakers en modeontwerpster Liselore Frowijn.

Lees het eerste deel van het nieuwe 3Package Deal e-zine.

Over de 3Package Deal

De 3Package Deal is de succesvolle samenwerking van Bureau Broedplaatsen (BBp) en het AFK waarbij internationaal toptalent uit diverse kunstdisciplines een jaar lang betaalbare woon- en werkruimte en een ontwikkelbudget (€ 22.500) ontvangt. Bovendien stelt het AFK per kunstdiscipline coalities samen van gerenommeerde Amsterdamse kunstinstellingen die de selectie en begeleiding van de veelbelovende kunstenaars op zich nemen.

Beeld

De afbeelding bij het artikel is een foto van de collectie van Liselore Frowijn gemaakt door Louise te Poele.