Regeling Risicovolle programmering

In het kader van het Steunplan Corona stelde Wethouder Touria Meliani (Kunst & Cultuur) in 2023 een bedrag van € 1.000.000 beschikbaar voor de regeling Risicovolle programmering, bedoeld voor culturele instellingen om vooruitstrevend te blijven programmeren in onzekere tijden. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst voert deze nieuwe regeling uit. Lees de regeling Risicovolle programmering hier.
 

Let op: de aanvragen voor de regeling Risicovolle programmering gaan via ons ‘oude’ systeem, dat wil zeggen de inlog waarmee je in 2021-2024 een aanvraag hebt ingediend. Dus niet de inlog die je eventueel hebt gebruikt voor je vierjarige aanvraag 2025-2028.


De regeling Risicovolle programmering biedt een tijdelijke impuls voor culturele initiatieven die financiële risico's met zich meebrengen. Het gaat hierbij om de vertoning van nieuw, experimenteel of onderzoeksmatig aanbod, evenals aanbod van opkomende makers en activiteiten gericht op nieuwe publieksgroepen. Door bij te dragen aan de presentatiekosten wordt een deel van het risico weggenomen dat organisaties lopen bij het opnemen van deze vernieuwende initiatieven in hun programma. 

Beschikbaarheid van de regeling
Vanaf 3 april is de regeling Risicovolle programmering te vinden. De regeling geldt uitsluitend voor organisaties met een voornamelijk presenterend karakter. Bovendien komen alleen organisaties in aanmerking die vallen binnen de regeling Vierjarige subsidies 2021-2024, in deze periode zijn opgenomen in de Amsterdam Bis of op basis van de regeling Ontwikkeling subsidie is toegekend. Producerende organisaties, productiehuizen, talentontwikkeling, educatieve instellingen kunnen op deze regeling geen aanspraak maken.

De regeling Risicovolle programmering gaat maandag 29 april om 9.00 uur open. Aanvragen kan tot en met vrijdag 3 mei, 17.00 uur. Behandeling is op volgorde van binnenkomst.