Gewoon Gelukkig
Wanneer Laura hoort dat ze is aangenomen op Harvard, lijkt het niet meer dan logisch dan dat ze die stap ook daadwerkelijk zet. Kijkend naar de toekomst wordt ze vervolgens gedwongen afscheid te nemen van alles wat haar vertrouwd is. Een belangrijke figuur in Laura’s leven is Anna, haar voormalige basisschooljuf. Anna is intussen dement geworden en woont in een verzorgingstehuis. Terwijl het vertrek naar Harvard nadert en Anna langzaam achteruit gaat, klampt Laura zich steeds meer vast aan haar demente juf.
De zestienjarige David Roos debuteert als regisseur met een voorstelling over hoe het voelt wanneer de wereld aan je voeten ligt maar je geen stap durft te zetten. 'Gewoon Gelukkig' maakte hij met andere Amsterdamse jongeren. Zo worden thema’s als het verstrijken van de tijd en de noodzaak om altijd maar door te gaan belicht door mensen die dagelijks te maken hebben met hun eigen coming-of-age. Daarnaast verleenden ook professionele theatermakers hun medewerking.
De rollen van de volwassen personages worden op video en audio vertolkt door grote namen als Marieke Heebink, Elsje Scherjon, Elsje de Wijn en Helmert Woudenberg.
7 oktober
Het Amsterdams Theaterhuis