Projecten 'Snelloket 1.0'
Futureproof is een vervolg op het in april eerder dit jaar geopende Snelloket Corona Projecten. Het Snelloket opende het Amsterdams Fonds voor de Kunst in samenwerking met Gemeente Amsterdam (Evenementenfonds / Digitale Stad). Binnen no-time was het beschikbare budget van €300.000,- besteed. Het AFK signaleert dat de toekomst van veel makers in Amsterdam op het spel staat, terwijl er momenteel tegelijkertijd grote druk op beschikbare middelen staat. Voor een nieuwe openstelling van het loket heeft het AFK wederom budget beschikbaar gesteld, maar dit is niet voldoende en daarom zet het fonds zich middels deze crowdfundingcampagne in om het budget te verruimen. We noemen het Futureproof omdat dit budget voor meer staat dan alleen de corona crisis. Het gaat om de toekomst van onze makers.
Bekijk hieronder voorbeelden van projecten die zijn ontstaan uit het Snelloket (de voorloper van Futureproof).
Distance Disco
Het platform 'Distance Disco' is een online dansvloer met een spelelement: Vind de persoon die op hetzelfde liedje danst. De online disco tovert je huiskamer om in een virtuele dansvloer, zet aan tot fysieke interactie en creëert een spannend spel rondom onverwachte ontmoetingen: ooit gehoord van een techno-romance? Organiseer nu je eigen virtuele disco op de website van Distance Disco en ontdek het zelf.
Brain Salad Bowls
Brain Salad Bowls is een interactief live kunstevenement voor honderd Amsterdammers via Zoom geleid door kunstenaar Su-Melo. Honderd zogenaamde ‘hersenkits’ met klei worden uitgedeeld aan deelnemers, die zij via een livestream leren te bewerken en vormen om zo een saladeschaal te maken. Tijdens de tweede livestream worden alle honderd deelnemers tegelijkertijd uitgenodigd om daadwerkelijk een salade uit de zelfgemaakte schaal te eten. Zo komen mensen weer met elkaar in contact.
La Ronde
'La Ronde' is een datingsprogramma dat samen met 8 amateuracteurs op afstand via Skype en Zoom gespeeld wordt. Toneelgroep BAM wil graag met deze werkwijze onderzoeken wat ‘het nieuwe normaal’ van een anderhalve-meter-samenleving betekent voor het toneelspelen, maar ook voor romantiek, dating, seks en intimiteit onder vrijgezellen.
Het Huis van Amsterdam
Ongegeneerd gluren bij de buren op de interactieve webpagina van Het Huis van Amsterdam. Het online plaform biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de Amsterdammer in Coronatijd. De webpagina bestaat uit een grote illustratie van een enorm gebouw, waarin je eindeloos details kunt blijven ontdekken. 'Het huis van Amsterdam' staat symbool voor de stad Amsterdam en al haar inwoners. Centraal in de verhalen van de bewoners van het huis staat de vraag: Wat is de invloed van Corona op jouw leven?
Geen Hond in Amsterdam
De film 'Geen Hond in Amsterdam' blikt terug op de lockdown en laat de schoonheid van Amsterdam in een droombeeld zien. Het doel van regisseur Lucas Camps is mensen die schoonheid te laten ervaren en doen realiseren dat volledig teruggaan naar het oude normaal ook niet wenselijk is. Lucas ging op pad met cameraman Danny Noordanus, componist Robbert Schep en zijn trouwe hond Jax. Benieuwd naar de film? Check het op de pagina van Lucas Camps⠀