Adviescommissies Vierjarige subsidies 2021 - 2024

  • Commissie Letteren
    letteren@afk.nl
  • Kim Wannet
    Voorzitter

    Kim Wannet is directeur van het IVKO, een kunstvakschool voor mavo en havo in Amsterdam. Tevens is zij bestuurslid van de Vereniging Cultuurprofielscholen. In 2016 was Kim voorzitter van de Commissie Musea/Erfgoed.

  • Thomas Heerma van Voss

    Thomas Heerma van Voss studeerde Engels in Londen en Nederlands in Amsterdam. Hij debuteerde als schrijver in 2009 met ‘De Allestafel’. Vier jaar later verscheen zijn tweede roman ‘Stern’. In 2014 volgde de verhalenbundel ‘De derde persoon’. Met zijn broer Daan schreef hij in 2015 de thriller ‘Ultimatum’. In 2017 volgde zijn essaybundel ‘Plaatsvervangers’. Recent verscheen zijn nieuwste roman ‘Condities’. Naast zijn schrijverschap is hij redacteur bij literair tijdschrift De Revisor en publiceert hij losse verhalen, interviews, columns en recensies in onder meer De Groene Amsterdammer en De Correspondent.

  • Karlijn Leenders
    Dubbeladviseur AKr

    Karlijn Leenders studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie moderne letterkunde en de functie van literatuur in de maatschappij. Zij liep onder andere stage bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker en het internationale literatuurfestival City2Cities (tegenwoordig ILFU). Van 2012 tot en met 2018 werkte Leenders bij stichting Passionate Bulkboek, waar ze o.a. projectleider was van leesbevorderingsproject De Inktaap, schrijfwedstrijd Write Now! en Geen Daden Maar Woorden Festival. Op dit moment werkt Leenders als marketeer bij WPG Kindermedia voor uitgeverij Condor, Ploegsma en Zwijsen.

  • Vamba Sherif

    Vamba Sherif is schrijver, journalist, filmrecensent, curator en motivational speaker. Hij is in Liberia geboren en deels in Koeweit en Syrië opgegroeid. Hij heeft verschillende romans geschreven, zoals De Zwarte Napoleon, De getuige, Zwijgplicht en Het land van de vaders. Zijn werk behandelt thema's als migratie, thuishoren, liefde, kolonialisme en de spanning tussen de gematigde en de radicale islam. Zijn romans zijn in meer dan tien talen verschenen. Over zijn werk schreef de Berliner Zeitung: “Sherif creëert draaikolken van Shakespeareaanse intensiteit.”

  • Commissie Cultuureducatie
    cultuureducatie@afk.nl
  • Virna Ten-Jet-Foei
    Voorzitter

    Virna Ten-Jet-Foei begeleidt als zelfstandig organisatieadviseur en projectleider maatschappelijke organisaties, overheidsorganisaties en MKB-bedrijven bij veranderingen. Ze is gespecialiseerd in verandertrajecten op het snijvlak van procesverbetering en ontwikkeling van medewerkers. Creativiteit, inspiratie en energie zijn belangrijke onderdelen in haar werkwijze.

  • René van der Kolk
    Dubbeladviseur AKr

    René van der Kolk was adjunct-directeur van het Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK). Hij heeft een brede ervaring in de kunsteducatie, zowel in de amateurkunst als in het cultuuronderwijs. Van der Kolk leidde onder andere een innovatieproject van het UCK met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waarin de werkwijze van de Londense Guildhall School of Music and Drama in het Utrechtse onderwijs werd geïntroduceerd. Verder werkte hij bij het Utrechts Conservatorium en het Centrum voor Kunst- en Mediamanagement van de HKU en zette hij een nieuw Kunstencentrum op als onderdeel van het UCK in Leidsche Rijn. Van der Kolk adviseert voor de Amsterdamse Kunstraad in de commissie Kunst- en cultuureducatie en Participatie.

  • Jurjen Klant

    Jurjen Klant is afgestudeerd als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij werkt sinds 2015 op het IJburg College, waar hij VMBO leerlingen dagelijks kennis laat maken met kunst en cultuur. Ook werkte hij als zelfstandig theatermaker met verschillende gezelschappen. Daarnaast is hij adviseur voor het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de regeling Versterking cultuureducatie in het VMBO.

  • Y.M.P.

    Y.M.P. oftewel YoungMichPoetry, is een talentvolle ondernemer en woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Opgegroeid met hiphop heeft hij zijn liefde voor woordkunst ontwikkeld. Hij is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Zijn vurige en diepgaande teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. In 2016 ging zijn onemanshow De Binnenplaats in première over opgroeien zonder vader, familiewaarden en verkeerde idealen. Y.M.P is de zakelijk en artistieke leider van Productiehuis FLOW. Daarbij begeleidt hij jongeren dagelijks bij het maken van kunst en theater.

  • Job Kaihatu

    Job Kaihatu is bestuurslid bij de Muziekschool Baarn-Soestdijk en St. Sjaki-Tari-Us op Bali. Daarnaast is hij zelfstandig musicus en projectleider educatieve projecten. Momenteel is hij werkzaam bij Gigant, markant in cultuur te Apeldoorn (poppodium, filmhuis en kunsteducatiecentrum) als regisseur Primair Onderwijs. Hij coördineert o.a. de onderwijsaanvragen op maat, de nascholing voor leerkrachten, het ICC netwerk en een aantal grotere structurele projecten zoals Muziek in de Klas, Jingle-festival en het Kinderen maken Muziek project. Verder heeft hij als muzikant zijn eigen muziekprojecten, optredens, sessiewerk en muziekproducties. Hij is een zeer veelzijdig gitarist en begeleidt een scala aan bekende artiesten.

  • Hugo van den Hoek Ostende

    Hugo van den Hoek Ostende werkte tot voor kort als senior domeinmedewerker Cultuureducatie voor de Gemeente Den Haag waar hij verantwoordelijk was voor het beleid op het gebied van cultuureducatie en –participatie. Daarvoor was hij directeur van verschillende cultuureducatieve instellingen zoals het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), Cultuurhuis Garenspinnerij, Stichting De Hint, Stichting Nieuwerkerkse Muziekschool en Stichting Muziekschool Zeewolde. Van den Hoek Ostende adviseert ook het Fonds voor Cultuurparticipatie en is ambassadeur voor Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. 

  • Valery Mak

    Valery Mak werkt bij Kickstart Cultuurfonds als donatieadviseur en was eerder artistiek leider/hoofd programmering bij Kunstlinie Almere Flevoland van 2015 t/m 2019. Mak heeft daarnaast bij Fond Podiumkunsten gewerkt alsook Floriade Expo 2022 en is sinds 2019 actief in de adviesraad van Ymere en Stichting Twisted.

  • Commissie Muziek
    muziek@afk.nl
  • Aldith Hunkar
    Voorzitter

    Aldith Hunkar is vooral bekend van haar jaren als presentator van NOS Journaal, Jeugdjournaal, NOS Evenementen en tal van sociaal-culturele programma’s op radio en TV bij andere omroepen. In 2007 besloot zij zelfstandige te worden; sindsdien noemt zij zich global freestyle multi-media journalist en combineert zij haar verschillende competenties en passies in haar bedrijf Hunk-arT. Aldith is actief als dagvoorzitter en spreker en verzorgt tevens media-, presentatie- en communicatietrainingen op maat. Ook verzorgt zij videoproducties en filmt zij voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland en voor haar eigen onafhankelijke internetzender PocaTV. De (reis)verhalen die dat oplevert, deelt zij via binnen- en buitenlandse kranten, bladen en sociale media.

  • Rolf Burrekers
    Voorzitter

    Rolf Burrekers (1958), opgegroeid in Amsterdam, is registeraccountant (RA) en werkt(e) als CEO/CFO/bestuurder voor verschillende organisaties in het bedrijfsleven, de non-profit en culturele organisaties. Heeft veel ervaring met het doorvoeren van cultuurveranderingen binnen organisaties. Heeft meerdere (externe) bestuursfuncties vervuld en was één van de oprichters van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Zeer geïnteresseerd in kunst en cultuur en bezoekt regelmatig musea, tentoonstellingen en andere culturele evenementen. Voor het AFK in 2020 voorzitter van de commissie muziek/muziektheater meerjarige subsidies (2021-2024). Daarnaast al enkele jaren adviseur projectsubsidies innovatie alle kunstrichtingen voor het AFK. Op dit moment Bestuurslid van de Stichting Podium Mozaïek, multicultureel centrum In Amsterdam en van de Stichting Orchestre Partout, verzorgt muziekeducatie voor vluchtelingen in AZC ’s en faciliteert een professioneel orkest bestaande uit vluchtelingen die inmiddels een verblijfstatus in Nederland hebben (landelijk werkzaam).

  • Vedran Mircetic

    Vedran Mircetic is gitarist bij De Staat en geeft les op de Herman Brood Academie. Met De Staat heeft Mircetic inmiddels vijf albums uitgebracht, stond hij op festivals als Lowlands, Pinkpop, Sziget en Glastonbury en was onder andere support act voor The Rolling Stones en Muse. De missie van De Staat is om een andere, ongebruikelijke positie binnen de popmuziek in te nemen, waarbij creativiteit en een interdisciplinaire manier van werken het uitgangspunt zijn. Hiervoor ontvangt de band momenteel een vierjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

  • Mohamed Bouzia

    Mohamed Bouzia is programma- en documentairemaker, docent, journalist en adviseur op het gebied van diversiteit, kunst en identiteit bij jongeren. Zijn laatste documentaire Anâaq, over Marokkaanse migratie naar Algerije tijdens de Franse bezetting, toert internationaal. Eerder werkte hij bij verschillende radiostations, onder meer als muziekspecialist en als DJ. Hij was redacteur/verslaggever bij de NPS, programmamaker bij Colourful Radio en redacteur bij Radio Haarlem 105. Voor de NIO was hij (eind)redacteur en coördinator voor de radioprogramma’s op Radio 5. Bij de NTR was hij tot 2016 redactiecoördinator voor het multiculturele programma Dichtbij Nederland. Bouzia studeerde internationaal management aan de Hogeschool Haarlem, en mediastudies ESCCA te Angers in Frankrijk.

  • Malik Berrabah

    Malik Berrabah, Frans-Algerijnse muziekcomponist en -producer, was sinds 2016 artistiek directeur van Wisseloord Studios. Vanaf 2019 is hij CEO en mede eigenaar van dit bedrijf. Hij produceert verschillende stijlen muziek (pop, electronic music, hiphop, rock, film muziek, tv shows, orkestraal) waardoor zijn expertise veel gevraagd is. Door zijn regelmatige bijdrage aan muziek jury’s & panels voor diverse conservatoria, congressen, muziekwedstrijden en uitgevers kent Berrabah breedte en diepte van het speelveld, waardoor hij een consistente bijdrage kan leveren aan het adviseren over het Amsterdamse kunstenveld. Hij studeerde aan de conservatoria van Chambéry, Grenoble, Londen, Parijs en Den Haag, voordat hij in 2005 naar Nederland verhuisde.

  • Hernán Schvartzman
    Dubbeladviseur AKr

    Hernán Schvartzman heeft gewerkt met verschillende ensembles, zoals Vox Luminis, ASKO|SCHÖNBERG, Nederlandse Bachvereniging en het Gelders Orkest. Hij is de muzikaal leider van de Nederlandse stichting OPERA2DAY en werkt als gastdirigent voor gezelschappen als Juventus Lyrica, Muziektheater Transparant, Nederlandse Reisopera en Monteverdi Festival di Cremona. Schvartzman behaalde cum laude zijn master orkestdirectie en oude muziek operadirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakte onderdeel uit van de selectiecommissie voor de “Composers Showcase”, georganiseerd door de BBC National Orchestra of Wales (BBC NOW). Hij geeft les in "Ensemble Leading" aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was de hoofdadviseur klassieke muziek van het Argentijnse Ministerie van Cultuur. Schvartzman ontving de prestigieuze “Huygens” Scholarship, en werd uitgeroepen tot “Musical Top Talent”, “Creative top Talent” en “Cultural ambassador of the City” door de Gemeente Den Haag.

  • Marcel Kranendonk

    Marcel Kranendonk is zelfstandig professional in de kunstensector. Hij doet opdrachten als fondsenwerver, adviseur, producent, coach en beleidsadviseur. Zijn expertise ligt op het vlak van muziek en cultureel ondernemerschap. Daarover geeft hij regelmatig colleges en adviezen. Verder heeft hij ervaring in internationale projecten met de VIP en EJN. Hij was onder andere (artistiek) directeur van het SJU Jazzpodium en projectleider voor festivals en  uitwisselingsprogramma’s, en als interim-directeur en adviseur betrokken bij diverse overheden.

  • Ines van der Scheer

    Ines van der Scheer (1964) werkt als bestuurder, adviseur en mentor binnen en buiten de kunsten. Zij studeerde Fotografie en Plastische vormgeving in Houston (USA) en Lissabon en Theaterwetenschap in Utrecht. Lange tijd werkt zij freelance in de fotografie en in het theater, onder andere als projectleider en programmeur. In 2009 krijgt zij samen met Paul Koek en Paul Slangen de opdracht van het Koninklijk Conservatorium om een master muziektheater te ontwikkelen. Van 2010 tot 2019 runt zij, vanuit de muziektheaterpraktijk van de Veenfabriek, de masteropleiding die verder gaat onder de naam T.I.M.E. (This Is Music-theatre Education). Vanaf 2012 werkt zij als bestuurder en adviseur van culturele organisaties, waaronder Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cultuurfonds Culemborg.

  • Commissie Theater
    theater@afk.nl
  • Joanna van der Zanden
    Voorzitter

    Joanna heeft jarenlange ervaring als curator en artistiek leider binnen de culturele (kunst en design) sector. Sinds 2010 werkt zij zelfstandig onder de naam Throwing Snowballs. Haar interesse  en ervaring ligt bij het initiëren van projecten waarbij interactie en uitwisseling tussen creatieve makers en publiek centraal staan en die maatschappelijke thema’s agenderen. Joanna adviseert verschillende cultuurfondsen in commissies en bij beleidsvraagstukken. Voor het AFK was zij commissielid van BKFNA en de bezwaarcommissie. Ze werkt(e) o.a. voor het Domijn in Sittard, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Gerrit Rietveld Academie, Museum Boijmans van Beuningen, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Repair Café Internationaal, Stichting Doen, KesselsKramer. Momenteel is zij als artistiek leider verbonden aan de Modestraat in Amsterdam Noord.

  • Joop Kuyvenhoven

    Joop Kuyvenhoven was zelfstandig producent in de Podiumkunsten, founder / directeur van STIP theaterproducties en mede-initiatiefnemer van talrijke (jeugd)theatergezelschappen (1986-2009). Hij was zes jaar als docent en supervisor (praktijkstages) verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2005 tot 2011 werkzaam als artistiek producent en talentscout voor jeugd- & productiehuis BonteHond in Almere. Sinds 2008 is Kuyvenhoven actief als gids, mentor en aanjager van talentvolle artistiek leiders en producenten. Verder is hij bestuurslid/ ondersteuner van een aantal culturele organisaties en volgt en becommentarieert hij het actuele kunstbeleid in stad en land. In de periode 2012 tot 2018 was Kuyvenhoven als adviseur theater betrokken bij Fonds Podiumkunsten o.a. bij de meerjarige aanvragen/ kunstenplanperiode 2012-2016 en 2017-2020.

  • Khadija Massaoudi

    Khadija Massaoudi is geboren en getogen in Amsterdam. Ze is schrijver, theatermaker en journalist. In haar voorstellingen en concepten komen al of veel van deze disciplines bij elkaar. Naast maken staat ze zelf ook on stage als performer, actrice en bezingt ze de liefde in verschillende talen. Ze gaat samenwerkingen aan met personen met dezelfde of juist tegenovergestelde werkachtergrond. Personen die elkaar ondanks, of beter gezegd, dankzij de verschillen accepteren en versterken. Khadija: 'Jij hebt iets wat ik niet heb, ik heb iets wat jij niet hebt. Laten we samen iets moois maken'.

  • Abdel Daoudi

    Abdel Daoudi is theatermaker en docent. Hij studeerde in 2012 af aan de Opleiding Regie/Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht. Als regisseur is hij verbonden aan Toneelschuur Producties waar hij vanaf 2021 aantreedt tot de vaste makersploeg. Hij geeft les op de Toneelacademie Maastricht en op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, daarnaast werkte hij als regieassistent bij Het Nationale Theater. Abdel reflecteert in zijn eigen voorstellingen vanuit zijn bi-culturele achtergrond op de samenleving. Centraal staat: wat heb ik gemeen met de ander? Waarbij hij altijd probeert een verschuiving te creëren in de manier waarop mensen naar anderen en zichzelf kijken.

  • Joanne Mensert

    Joanne Mensert voltooide in 2006 de master Theaterdramaturgie en in 2007 de master Kunstbeleid en -management. Sindsdien combineert zij haar inhoudelijke denkkracht met zakelijk/organisatorische kwaliteiten in de theaterpraktijk. Zij werkte als productieleider en (assistent) zakelijk leider bij o.a. mugmetdegoudentand, Judith Hofland en Stichting Jan Vos. Tussen 2018 en 2022 versterkte zij de gelederen van installatiemakers-collectief Schippers&VanGucht als creatief producent en dramaturg. Momenteel is ze werkzaam als Artistiek Leider van Theater de Nieuwe Vorst in Tilburg, en maakt ze deel uit van de adviescommissie Cultuur van de gemeente Rotterdam. 

  • Commissie Dans
    dans@afk.nl
  • Hester Keesmaat
    Voorzitter

    Hester Keesmaat werkt als zelfstandig organisatieadviseur en interim-manager. Zij vervulde diverse (interim) managementfuncties in de zorgsector en bij lokale overheden. Daarnaast begeleidt zij instellingen in de (semi-)publieke sector (onderwijs, zorg, lokale overheid) bij veranderingstrajecten, reorganisaties en strategische planvorming.

  • Karin Post

    Karin Post is actief in de kunst vanuit haar achtergrond als danseres en choreografe. Ze maakte dansvoorstellingen, maar ook andersoortige theaterprojecten, performances, films en animaties. Daarnaast werkt ze in de beeldende kunsten als curator van multidisciplinaire tentoonstellingen met het museum als platform voor dans. Sinds 1989 trad ze op als danseres in eigen werk en in samenwerking met choreografen, beeldend kunstenaars, vormgevers, componisten en film- of toneelregisseurs. Ze is curator contextprogrammering, en ontwikkelt projecten vanuit actuele thematiek in de kunsten.

  • Peter Jansen

    Peter Jansen is business manager van het Scapino Ballet Rotterdam. Na een carrierewending vanuit de commerciele sector heeft hij zich als hoofd marketing en ondernemerschap NAPK en als producent en adviseur van diverse dans- en theatergezelschappen gespecialiseerd in alle aspecten van cultureel ondernemerschap. De leidraad hierbij is een moderne integrale aanpak waarin artistieke urgentie, publieksgroei en bedrijfsmatig belang elkaar versterken. Hij is verder adviseur cultureel ondernemen voor de Kunstraad Groningen en bekleedt diverse bestuursfuncties waaronder voor het Rotterdamse Timewindow, een hub van 50 onafhankelijke makers in de dans en performance en ArchiNed, de enige onafhankelijke community based website over architectuur in Nederland.

  • Dave Schwab

    Dave Schwab is programmeur dans /performance bij Theater Rotterdam en artistiek begeleider internationale residenties bij Productiehuis Theater Rotterdam. Schwab is begonnen als regisseur in de Lantaren/Venster werkplaats. Hier werkte hij als programmeur voor theater, dans en muziektheater en later ook als artistiek leider van de theaterwerkplaats. Hij werkte als dramaturg o.a. bij Ping Chong  en Michael Matthews  en was o.a. artistiek begeleider van Jongerentheater 020 en richtte het gezelschap MAP op. Schwab volgde een opleiding aan de Media Academie en schreef verscheidende scripts, theaterteksten en een aantal libretti. Hij was jarenlang lid van de VSCD dansjury, adviseur bij het FPK en jurylid van RIDCC.

  • Jocelyn Bergland

    Jocelyn Bergland is danser en choreograaf, afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie. Na haar afstuderen vertrok zij naar het buitenland om haar danscarrière internationaal vorm te geven. Bergland is als danser en choreograaf verbonden geweest aan instellingen als onder meer Jazz Extension Dance Theatre en Stichting Zumbi. Daarnaast heeft zij als docent nationaal en internationaal veelvuldig les en workshops gegeven. Vanaf 1999 werd ze artistiek leider van de 5’O Clock Class van de AHK in Amsterdam Zuidoost. Door in Zuidoost structureel te werken in NoLIMIT en het Bijlmer Parktheater en tegelijkertijd in De Theaterschool, heeft Jocelyn jongeren weten aan te trekken met zeer uiteenlopende achtergrond. Vervolgens gaf zij ook leiding aan de MBO Artiest Dansopleiding van het ROC van Amsterdam. Bergland was als bestuurslid verbonden aan het Landelijk Centrum Amateurdans, en de dansgezelschappen AYA en ISH. Als adviseur heeft Jocelyn ervaring bij de Rotterdamse Kunststichting, als projectadviseur voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten. Momenteel is ze werkzaam bij de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als Talentscout & Coördinator Voortrajecten.

  • André Grekhov

    De in Rusland geboren André Grekhov is danser en choreograaf. Hij is artistiek leider van het Eindhovense festival E-moves. Dit jaarlijkse urban festival is sinds 2012 steeds verder gegroeid, waardoor nu ook door het hele jaar heen E-moves events plaatsvinden. Daarnaast is Grekhov artistiek directeur van de Urban Dans Dagen van Parktheater Eindhoven en van het wereldwijde Open Your Mind festival onder leiding van zijn stichting sample culture.

  • Wulan Dumabutun

    Wulan Dumatubun heeft als achtergrond moderne dans, klassieke Javaanse dans en Bharat Natyam. Zij maakte eigen producties en werkte o.a. met Ping Chong en het Volksoperahuis. Zij was programmeur dans en educatie bij het Bijlmer Parktheater van 2009 – 2017. Als adviseur dans bij FPK was zij o.a. betrokken bij de meerjarige aanvragen van 2014 – 2020. Zij is uitvoerend musicus bij gamelanensemble Widosari en Ensemble Global Gongs van Sinta Wullur. Tevens is zij verbonden aan het Gamelanhuis in Amsterdam als gamelandocent en programmamaker. Zij is adviseur bij de gemeente Utrecht, Den Haag en de provincie Overijssel.

  • Commissie BKFNA
    bfna@afk.nl
  • Jacinta Duttenhofer
    Voorzitter

    Jacinta Duttenhofer is een ervaren bestuurder en toezichthouder in met name de onderwijssector. Na een succesvolle carrière in de sociale advocatuur maakte zij in 2008 de overstap naar de welzijnssector, waar zij in de functie van directeur-bestuurder heeft gewerkt bij verschillende organisaties. Duttenhofer heeft negen jaar de functie van plv. voorzitter bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs bekleed. Daarnaast was zij van 2010 tot 2018 lid RvC van Woondiensten Aarwoude en van 2015 tot 2019 voorzitter RvC van Gezinssupport.nu. Van 2006 tot 2011 was zij als bestuurslid betrokken bij respectievelijk Krater Theater en Bijlmerpark Theater. Momenteel is zij werkzaam als juridisch adviseur en is zij tevens lid van de Raad van Toezicht van Esprit Scholen Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dunamare, voortgezet onderwijs in Haarlem e.o.

  • Huib Haye van der Werf

    Huib Haye van der Werf heeft de kunstacademie in Den Haag gevolgd en kunstgeschiedenis gestudeerd. Daarna heeft hij als curator gewerkt bij onder meer SKOR, Taak en NAi. Sinds 2013 is hij Hoofd artistiek programma bij de Van Eyck Academy in Maastricht.

  • Deanna Herst

    Deanna Herst is kunsthistorica en beschikt over een brede expertise binnen de fotografie, beeldende kunst, digitale cultuur en creatieve industrie. Op dit gebied is zij lange tijd werkzaam geweest als curator en producent en publiceerde zij in diverse internationale media. Zij is momenteel hoofddocent aan de Willem de Kooning Academie waar zij onderzoek doet naar Open Design en de betekenis van participatie voor artistiek auteurschap. Zij heeft een groot internationaal netwerk o.a. door haar PhD onderzoek over Open Design. Herst is goed thuis in E-cultuur en Nieuwe Media en heeft veel ervaring met advieswerk, o.m. op het gebied van jong talent. Momenteel adviseert ze ook voor de RRKC bij de commissie Architectuur, Vormgeving en Digitale Cultuur.

  • Toos Arends

    Toos Arends maakte meer dan 20 jaar tentoonstellingen met (inter)nationale kunstenaars als conservator moderne en hedendaagse kunst. Van 1994 tot 2012 werkte zij in het Fries Museum in Leeuwarden, waar ze onder andere projectleider was van Buro Leeuwarden. In 2011 vertrok ze naar Assen waar ze directeur van CBK Drenthe werd. Tot 2020 was ze conservator moderne en hedendaagse kunst in het Drents Museum in Assen, in die periode was ze ook voorzitter van kunstinitiatief VhdG in Leeuwarden. Ze gaf workshops, lezingen, maakte boeken en was jurylid en adviseur bij verschillende organisaties waaronder de Raad van Cultuur in Den Haag en het Mondriaan Fonds in Amsterdam. Ze stond aan de wieg van de Drenthe Biënnale ‘Into Nature’ en was meerdere malen lid van het curatorenteam. Sinds 2020 werkt zij als zelfstandig kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker, waar ze advies aan kunstenaars en curatoren geeft, tentoonstellingsprojecten ontwikkelt en redigeert kunstboeken.

  • Wilja Jurg

    Wilja Jurg heeft een breed cultuurprofiel waarin theoretische kennis en praktijkervaring verenigd zijn. Zij is directeur van kunstruimte Tetem en het Roombeek Cultuurpark Educatiecluster. Daarnaast is Jurg lid van de RvT van het Nieuwe Instituut en adviseur van de Raad van Cultuur. Zij zat tien jaar lang in de adviesraad van het productiefonds Deventer en is directeur en eigenaar van Vormen, een bureau voor onderzoek, advies, concept- en beleidsontwikkeling in de culturele sector.

  • Cihan Bugdaci

    Cihan Bugdaci (directeur Gentlemen A.R.T.) is opgeleid als architect en vastgoeddeskundige aan de TU in Delft. Hij heeft het vermogen om interdisciplinair vanuit architectuur, vastgoedkunde, sociologie maar ook filosofie, kunst, antropologie, politiek en economie, maatschappelijke vraagstukken breed te schouwen. Sociaal-maatschappelijke thema's plaatst Bugdaci in 'pluriculturele' context waarbij naast gedeelde culturele achtergrond ook educatie, geaardheid, financiële positie, sociale klasse, etniciteit, levensbeschouwing, levensfase en levensstijl belangrijk is.Cihan Bugdaci is bestuursvoorzitter van de Haagsche Kunstschool ArtS-Cool en heeft diverse malen rol gehad als gastdocent bij Willem de Kooning Academie en als adviseur bij Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en RRKC.

  • Commissie Erfgoed
    erfgoed@afk.nl
  • Rocky Tuhuteru
    Voorzitter

    Rocky Tuhuteru maakte vanaf 1980 duizenden radio- en televisieprogramma’s. Vooral voor de NOS, KRO-NCRV en de NTR. Sinds 2002 werkt hij samen zijn team vanuit het bureau Tuhuteru en Partners op het gebied van media, diversiteit en communicatie. Inmiddels is hij directeur van de zorg- en welzijnsorganisatie stichting Pelita in Diemen. Daarnaast is Rocky veelvuldig dagvoorzitter, gespreksleider en verbinder bij debatten. Rocky is altijd nauw verbonden geweest met de culturele sector. Sinds 2018 zit hij in de Raad van Toezicht van het Drents Museum in Assen. Van 2010 tot 2015 was Tuhuteru lid van de Raad voor Cultuur met als portefeuille Diversiteit en Integratie.

  • Elles van Vegchel

    Elles van Vegchel heeft een brede achtergrond in de museumwereld. Na haar studie Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen, ging ze aan de slag als kunstadviseur bij PostNL. Daarna was zij verbonden aan de Hermitage en De Nieuwe Kerk in Amsterdam als Hoofd Publieksbegeleiding en Coördinator Tentoonstellingen en Evenementen. Als projectleider bij Museum Rotterdam, realiseerde ze diverse tentoonstellingen en activiteiten. Bij NEMO Science Museum, was zij tentoonstellingsmaker en gaf zij leiding aan het Projectbureau en het grootste landelijke wetenschapsfestival van Nederland, het Weekend van de Wetenschap. Tegenwoordig is zij Hoofd Museumzaken bij het TextielMuseum in Tilburg en verantwoordelijk voor tentoonstellingen, programmering, collectie, educatie en publieksbegeleiding.

  • Nicolette Bartelink

    Nicolette Bartelink studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en begon haar loopbaan in 1988 bij het Groninger Museum. Zij werd als Hoofd Presentatie lid van het managementteam en werkte mee aan de bouw van het nieuwe museum. In 1995 werd ze Project Manager Brand & Product Presentation of Philips Design in Eindhoven. Bartelink vulde haar marketing skills aan met een studie bij het Dutch Institute for Marketing. In 2003 werd zij Hoofd Tentoonstellingen bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hier maakte zij o.a. de tentoonstelling 'De God van Nederland, hedendaagse fotografie'. Van 2010 tot 2016 was Bartelink directeur van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief van Oss. Sinds 2016 werkt ze als freelancer en adviseur en is o.a. kwartiermaker van het nieuwe historisch museum in Groningen. Nicolette vervult een aantal nevenfuncties o.a. als lid RvT van Schunck in Heerlen.

  • Behrang Mousavi

    Behrang Mousavi is sinds 2010 General Manager Erfgoed bij Het Nieuwe Instituut (voormalig NAi) te Rotterdam. Vóór zijn aanstelling bij het NAi was hij werkzaam als hoofdconservator prenten tekeningencollectie bij het Haags Gemeentearchief en later als beleidsadviseur musea bij Gemeente Den Haag. Hij is museoloog, erfgoedspecialist, (beleid)adviseur, opiniemaker en collectioneur. Hij studeerde in de jaren negentig museologie aan de Reinwardt academie te Amsterdam en later kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Hij gaf in de afgelopen 23 jaar veel lezingen en werkte als curator en auteur aan nationale en internationale projecten. Mousavi was tot 2009 lid van verschillende landelijke commissies. Daarnaast was hij adviseur bij Raad voor Cultuur en heeft hij een aantal essays en artikelen op zijn naam staan.

  • Jim van Geel

    Jim van Geel (1992) is curator. Hij werkt als Coordinator Public Program bij de Rijksakademie en als Curator Public Program Young Design bij Design Museum Den Bosch. Eerder was hij Curator Public Program bij IHLIA LGBTI Heritage. Hier cureerde hij naast veel discursieve programma’s de tentoonstelling LGBTshirtQIA+. Verder was hij voorheen werkzaam als (freelance) producent bij onder andere Kunstfort bij Vijfhuizen en The Performance Show.

  • Steven van Teeseling

    Steven van Teeseling is directeur van stichting Sonsbeek en State of Fashion in Arnhem. Sonsbeek heeft een lange geschiedenis als baanbrekende manifestatie voor kunst in de openbare ruimte. Sinds 1949 draagt het bij aan nieuwe visies op kunst en maatschappij. State of Fashion is de naam van de vroegere Mode Biënnale Arnhem (sinds 2005). Samen met ontwerpers, bedrijven, het onderwijs en het publiek verkent de biënnale een dringend noodzakelijk nieuw modesysteem. Voorheen werkte Van Teeseling geruime tijd voor het Mondriaan Fonds als staflid en hoofd van de afdeling innovatie en communicatie. Van Teeseling is lid van de Raad van Toezicht van de Jan van Eyck academie in Maastricht, P/////AKT in Amsterdam en voorzitter van het bestuur van Extra Extra magazine in Rotterdam. Daarnaast is hij mentor voor directeuren van kleine kunstpodia via Cultuur+Ondernemen.

  • Britte Sloothaak

    Britte Sloothaak (1984) is kunsthistoricus, conservator en als doctoraal onderzoeker verbonden aan het Curatorial Research Collective van de TU/e. Ze onderzoekt de constructie van kennis in musea, met speciale belangstelling voor de bekende en onbekende gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland in de collectie en tentoonstellingen van het Stedelijk Museum Amsterdam. Hiervoor richt ze zich op de verschillen in denken over kunstgeschiedenis en erfgoedstudies, en hoe deze discrepanties hebben geleid tot mechanismen van uitsluiting in kunstmusea. Deze interesse ontwikkelde ze tijdens het doen van archiefonderzoek, het maken van tentoonstellingen en het schrijven van aankoopvoorstellen voor het Stedelijk Museum, waar ze 12 jaar werkte. Haar werk als museum curator heeft ze onlangs neergelegd om meer tijd en aandacht te hebben voor haar promotie onderzoek. Naast haar werk als onderzoeker is ze verantwoordelijk voor de TU/e Kunstcollectie, waarvoor ze een nieuw beleid met een lijn van kunstwerken in opdracht ontwikkelde. Ze doceert, schrijft en spreekt bij verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld voor de Universiteit Leiden waar ze het vak Collecting in the Contemporary Museum doceert.

  • Commissie Film
    film@afk.nl
  • Antoin Deul
    Voorzitter

    Antoin Deul is een ervaren en gedreven leidinggevende, bestuurlijke en maatschappelijk betrokken netwerker met ruime internationale ervaring. Hij heeft twintig jaar voor Nalco Company (global leader duurzame water services) gewerkt in diverse functies: onderzoeker, projectmanager en sustainability manager. Als voorzitter en directeur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) heeft Deul zich twee jaar ingezet om de organisatie nieuw leven in te blazen, te professionaliseren, strategisch te herpositioneren en onder de aandacht te brengen van het grote publiek, politiek en onderwijs. Tegenwoordig bekleedt hij diverse bestuursfuncties in b.v. basisonderwijs en is hij lid van CLUB 2050 die de gemeente adviseert bij de totstandkoming van de Omgevingsvisie Amsterdam 2050.

  • Miryam van Lier

    Miryam van Lier werkt al ruim dertig jaar in film en televisie in zowel beleidsmatige als inhoudelijke functies. Zij vervult op dit moment verschillende advies- en voorzittersfuncties, onder meer bij het Fonds Podiumkunsten, de gemeentes Utrecht, Den Haag en Amsterdam, en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Bij het VAF leidt zij de Engelstalige talentontwikkeling ateliers voor zowel tv-reeksen als speelfilm. Tevens werkt zij internationaal als creative development consultant en scriptcoach, intervisie begeleider en Visual Thinking Strategies facilitator. Van 2009 - 2016 was zij hoofd fictie, jeugdprogramma's en podiumkunsten bij het Mediafonds. Eerder werkte zij als programmeur bij verscheidene filmfestivals in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte van Lier als publicist en schrijver over beeldende kunst voor diverse kunstinstellingen. Zij richtte het Engelstalige documentaire tijdschrift DOX op en was coördinator van Documentary.

  • Sander Verdonk

    Sander Verdonk is managing partner van New Amsterdam, een film- en reclameproductiebedrijf dat zich richt op het produceren van hoogwaardige visuele verhalen die het publiek wereldwijd raken. Naast opdrachtgevers zoals Vodafone, ING, KLM en HEINEKEN, produceert hij momenteel de historische oorlogsfilm ‘The East’ van Jim Taihuttu en het familiedrama ‘Porcelain’ van Jenneke Boeijink. Verdonk is alumnus en expert van de EAVE Producers Workshop, MEDIA Business School, Power to the Pixel Lab en IDFA Producers Workshop. Bovendien is hij lid van de Dutch Film Academy, van het bestuur van de Nederlandse producentenvereniging en van de European Film Academy.

  • Dorien van de Pas

    Dorien van de Pas begon haar carrière als programmeur bij Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. Voorts was ze betrokken bij de distributietak Meteor Film, het artlabel van Polygram Filmed Entertainment. Ze werkte achtereenvolgens bij het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties (later Mediafonds) en het Nederlands Filmfonds. Daar werd ze in 2009 hoofd Speelfilm, waar ze verantwoordelijk was voor het subsidieproces en beleid van alle speelfilms. In 2013 stond ze aan de basis van een nieuwe afdeling: New Screen NL. Deze afdeling had als speerpunt talentontwikkeling en innovatie. Tegelijkertijd was ze Film Consulent voor o.a. nieuw talent, lowbudgetfilms, Filmfonds Shorts en Vrijplaats voor nieuwe schrijvers. Ook was ze 12 jaar de Nederlandse gedelegeerde voor Eurimages, het Europese Coproductiefonds in welke functie ze een groot bedrag binnenhaalde voor co-producties binnen de Nederlandse filmsector. Dorien vervult diverse nevenfuncties. Sinds november 2021 is ze werkzaam als zelfstandig creatief consulent in de audiovisuele industrie en cultuursector onder de naam Dial M Creative Consultancy.

  • Ulrike Helmer

    Ulrike Helmer kreeg haar eerste fotocamera op haar twaalfde en is vanaf toen beelden gaan maken. Na een studie Culturele Antropologie is ze naar de kunstacademie in Utrecht gegaan en als documentairemaker afgestudeerd. Sindsdien maakt ze documentaires voor de publieke omroep (Human, VPRO, IKON, NPS, NCRV/KRO). Ook maakte ze radiodocumentaires, videoclips en films in opdracht. Cultuur, human interest en diversiteit staan daarbij centraal. Ze wil onbekende werelden laten zien en mensen een stem geven, die je anders niet zo snel zou horen. Ze maakte deel uit van het bestuur van filmplatform Broet in Eindhoven.

  • Kim Beaumont

    Kim Beaumont werkt 15 jaar op het snijvlak van cultuur, maatschappij en educatie. Ze studeerde cultuurgeschiedenis en onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam en de Humboldtuniversiteit in Berlijn. Als programmamanager bij Stichting Movies that Matter zette zij de afdelingen Educatie en Events & Advies op. Binnen Filmhuis Alkmaar was ze als Hoofd Programma verantwoordelijk voor het artistieke beleid, programma-ontwikkeling en bedrijfsvoering. Haar werkzaamheden combineerde zij met adviesfuncties binnen het Nederlands Filmfonds en als gastprogrammeur bij filmfestivals. Per 1 juni 2022 start zij als Lecturer, Coach en Researcher bij het domein Creative Business aan Inholland.

Kim Wannet is directeur van het IVKO, een kunstvakschool voor mavo en havo in Amsterdam. Tevens is zij bestuurslid van de Vereniging Cultuurprofielscholen. In 2016 was Kim voorzitter van de Commissie Musea/Erfgoed.

Thomas Heerma van Voss studeerde Engels in Londen en Nederlands in Amsterdam. Hij debuteerde als schrijver in 2009 met ‘De Allestafel’. Vier jaar later verscheen zijn tweede roman ‘Stern’. In 2014 volgde de verhalenbundel ‘De derde persoon’. Met zijn broer Daan schreef hij in 2015 de thriller ‘Ultimatum’. In 2017 volgde zijn essaybundel ‘Plaatsvervangers’. Recent verscheen zijn nieuwste roman ‘Condities’. Naast zijn schrijverschap is hij redacteur bij literair tijdschrift De Revisor en publiceert hij losse verhalen, interviews, columns en recensies in onder meer De Groene Amsterdammer en De Correspondent.

Karlijn Leenders studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie moderne letterkunde en de functie van literatuur in de maatschappij. Zij liep onder andere stage bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker en het internationale literatuurfestival City2Cities (tegenwoordig ILFU). Van 2012 tot en met 2018 werkte Leenders bij stichting Passionate Bulkboek, waar ze o.a. projectleider was van leesbevorderingsproject De Inktaap, schrijfwedstrijd Write Now! en Geen Daden Maar Woorden Festival. Op dit moment werkt Leenders als marketeer bij WPG Kindermedia voor uitgeverij Condor, Ploegsma en Zwijsen.

Vamba Sherif is schrijver, journalist, filmrecensent, curator en motivational speaker. Hij is in Liberia geboren en deels in Koeweit en Syrië opgegroeid. Hij heeft verschillende romans geschreven, zoals De Zwarte Napoleon, De getuige, Zwijgplicht en Het land van de vaders. Zijn werk behandelt thema's als migratie, thuishoren, liefde, kolonialisme en de spanning tussen de gematigde en de radicale islam. Zijn romans zijn in meer dan tien talen verschenen. Over zijn werk schreef de Berliner Zeitung: “Sherif creëert draaikolken van Shakespeareaanse intensiteit.”

Virna Ten-Jet-Foei begeleidt als zelfstandig organisatieadviseur en projectleider maatschappelijke organisaties, overheidsorganisaties en MKB-bedrijven bij veranderingen. Ze is gespecialiseerd in verandertrajecten op het snijvlak van procesverbetering en ontwikkeling van medewerkers. Creativiteit, inspiratie en energie zijn belangrijke onderdelen in haar werkwijze.

René van der Kolk was adjunct-directeur van het Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK). Hij heeft een brede ervaring in de kunsteducatie, zowel in de amateurkunst als in het cultuuronderwijs. Van der Kolk leidde onder andere een innovatieproject van het UCK met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waarin de werkwijze van de Londense Guildhall School of Music and Drama in het Utrechtse onderwijs werd geïntroduceerd. Verder werkte hij bij het Utrechts Conservatorium en het Centrum voor Kunst- en Mediamanagement van de HKU en zette hij een nieuw Kunstencentrum op als onderdeel van het UCK in Leidsche Rijn. Van der Kolk adviseert voor de Amsterdamse Kunstraad in de commissie Kunst- en cultuureducatie en Participatie.

Jurjen Klant is afgestudeerd als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij werkt sinds 2015 op het IJburg College, waar hij VMBO leerlingen dagelijks kennis laat maken met kunst en cultuur. Ook werkte hij als zelfstandig theatermaker met verschillende gezelschappen. Daarnaast is hij adviseur voor het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de regeling Versterking cultuureducatie in het VMBO.

Y.M.P. oftewel YoungMichPoetry, is een talentvolle ondernemer en woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Opgegroeid met hiphop heeft hij zijn liefde voor woordkunst ontwikkeld. Hij is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Zijn vurige en diepgaande teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. In 2016 ging zijn onemanshow De Binnenplaats in première over opgroeien zonder vader, familiewaarden en verkeerde idealen. Y.M.P is de zakelijk en artistieke leider van Productiehuis FLOW. Daarbij begeleidt hij jongeren dagelijks bij het maken van kunst en theater.

Job Kaihatu is bestuurslid bij de Muziekschool Baarn-Soestdijk en St. Sjaki-Tari-Us op Bali. Daarnaast is hij zelfstandig musicus en projectleider educatieve projecten. Momenteel is hij werkzaam bij Gigant, markant in cultuur te Apeldoorn (poppodium, filmhuis en kunsteducatiecentrum) als regisseur Primair Onderwijs. Hij coördineert o.a. de onderwijsaanvragen op maat, de nascholing voor leerkrachten, het ICC netwerk en een aantal grotere structurele projecten zoals Muziek in de Klas, Jingle-festival en het Kinderen maken Muziek project. Verder heeft hij als muzikant zijn eigen muziekprojecten, optredens, sessiewerk en muziekproducties. Hij is een zeer veelzijdig gitarist en begeleidt een scala aan bekende artiesten.

Hugo van den Hoek Ostende werkte tot voor kort als senior domeinmedewerker Cultuureducatie voor de Gemeente Den Haag waar hij verantwoordelijk was voor het beleid op het gebied van cultuureducatie en –participatie. Daarvoor was hij directeur van verschillende cultuureducatieve instellingen zoals het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), Cultuurhuis Garenspinnerij, Stichting De Hint, Stichting Nieuwerkerkse Muziekschool en Stichting Muziekschool Zeewolde. Van den Hoek Ostende adviseert ook het Fonds voor Cultuurparticipatie en is ambassadeur voor Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. 

Valery Mak werkt bij Kickstart Cultuurfonds als donatieadviseur en was eerder artistiek leider/hoofd programmering bij Kunstlinie Almere Flevoland van 2015 t/m 2019. Mak heeft daarnaast bij Fond Podiumkunsten gewerkt alsook Floriade Expo 2022 en is sinds 2019 actief in de adviesraad van Ymere en Stichting Twisted.

Aldith Hunkar is vooral bekend van haar jaren als presentator van NOS Journaal, Jeugdjournaal, NOS Evenementen en tal van sociaal-culturele programma’s op radio en TV bij andere omroepen. In 2007 besloot zij zelfstandige te worden; sindsdien noemt zij zich global freestyle multi-media journalist en combineert zij haar verschillende competenties en passies in haar bedrijf Hunk-arT. Aldith is actief als dagvoorzitter en spreker en verzorgt tevens media-, presentatie- en communicatietrainingen op maat. Ook verzorgt zij videoproducties en filmt zij voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland en voor haar eigen onafhankelijke internetzender PocaTV. De (reis)verhalen die dat oplevert, deelt zij via binnen- en buitenlandse kranten, bladen en sociale media.

Rolf Burrekers (1958), opgegroeid in Amsterdam, is registeraccountant (RA) en werkt(e) als CEO/CFO/bestuurder voor verschillende organisaties in het bedrijfsleven, de non-profit en culturele organisaties. Heeft veel ervaring met het doorvoeren van cultuurveranderingen binnen organisaties. Heeft meerdere (externe) bestuursfuncties vervuld en was één van de oprichters van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Zeer geïnteresseerd in kunst en cultuur en bezoekt regelmatig musea, tentoonstellingen en andere culturele evenementen. Voor het AFK in 2020 voorzitter van de commissie muziek/muziektheater meerjarige subsidies (2021-2024). Daarnaast al enkele jaren adviseur projectsubsidies innovatie alle kunstrichtingen voor het AFK. Op dit moment Bestuurslid van de Stichting Podium Mozaïek, multicultureel centrum In Amsterdam en van de Stichting Orchestre Partout, verzorgt muziekeducatie voor vluchtelingen in AZC ’s en faciliteert een professioneel orkest bestaande uit vluchtelingen die inmiddels een verblijfstatus in Nederland hebben (landelijk werkzaam).

Vedran Mircetic is gitarist bij De Staat en geeft les op de Herman Brood Academie. Met De Staat heeft Mircetic inmiddels vijf albums uitgebracht, stond hij op festivals als Lowlands, Pinkpop, Sziget en Glastonbury en was onder andere support act voor The Rolling Stones en Muse. De missie van De Staat is om een andere, ongebruikelijke positie binnen de popmuziek in te nemen, waarbij creativiteit en een interdisciplinaire manier van werken het uitgangspunt zijn. Hiervoor ontvangt de band momenteel een vierjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Mohamed Bouzia is programma- en documentairemaker, docent, journalist en adviseur op het gebied van diversiteit, kunst en identiteit bij jongeren. Zijn laatste documentaire Anâaq, over Marokkaanse migratie naar Algerije tijdens de Franse bezetting, toert internationaal. Eerder werkte hij bij verschillende radiostations, onder meer als muziekspecialist en als DJ. Hij was redacteur/verslaggever bij de NPS, programmamaker bij Colourful Radio en redacteur bij Radio Haarlem 105. Voor de NIO was hij (eind)redacteur en coördinator voor de radioprogramma’s op Radio 5. Bij de NTR was hij tot 2016 redactiecoördinator voor het multiculturele programma Dichtbij Nederland. Bouzia studeerde internationaal management aan de Hogeschool Haarlem, en mediastudies ESCCA te Angers in Frankrijk.

Malik Berrabah, Frans-Algerijnse muziekcomponist en -producer, was sinds 2016 artistiek directeur van Wisseloord Studios. Vanaf 2019 is hij CEO en mede eigenaar van dit bedrijf. Hij produceert verschillende stijlen muziek (pop, electronic music, hiphop, rock, film muziek, tv shows, orkestraal) waardoor zijn expertise veel gevraagd is. Door zijn regelmatige bijdrage aan muziek jury’s & panels voor diverse conservatoria, congressen, muziekwedstrijden en uitgevers kent Berrabah breedte en diepte van het speelveld, waardoor hij een consistente bijdrage kan leveren aan het adviseren over het Amsterdamse kunstenveld. Hij studeerde aan de conservatoria van Chambéry, Grenoble, Londen, Parijs en Den Haag, voordat hij in 2005 naar Nederland verhuisde.

Hernán Schvartzman heeft gewerkt met verschillende ensembles, zoals Vox Luminis, ASKO|SCHÖNBERG, Nederlandse Bachvereniging en het Gelders Orkest. Hij is de muzikaal leider van de Nederlandse stichting OPERA2DAY en werkt als gastdirigent voor gezelschappen als Juventus Lyrica, Muziektheater Transparant, Nederlandse Reisopera en Monteverdi Festival di Cremona. Schvartzman behaalde cum laude zijn master orkestdirectie en oude muziek operadirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakte onderdeel uit van de selectiecommissie voor de “Composers Showcase”, georganiseerd door de BBC National Orchestra of Wales (BBC NOW). Hij geeft les in "Ensemble Leading" aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was de hoofdadviseur klassieke muziek van het Argentijnse Ministerie van Cultuur. Schvartzman ontving de prestigieuze “Huygens” Scholarship, en werd uitgeroepen tot “Musical Top Talent”, “Creative top Talent” en “Cultural ambassador of the City” door de Gemeente Den Haag.

Marcel Kranendonk is zelfstandig professional in de kunstensector. Hij doet opdrachten als fondsenwerver, adviseur, producent, coach en beleidsadviseur. Zijn expertise ligt op het vlak van muziek en cultureel ondernemerschap. Daarover geeft hij regelmatig colleges en adviezen. Verder heeft hij ervaring in internationale projecten met de VIP en EJN. Hij was onder andere (artistiek) directeur van het SJU Jazzpodium en projectleider voor festivals en  uitwisselingsprogramma’s, en als interim-directeur en adviseur betrokken bij diverse overheden.

Ines van der Scheer (1964) werkt als bestuurder, adviseur en mentor binnen en buiten de kunsten. Zij studeerde Fotografie en Plastische vormgeving in Houston (USA) en Lissabon en Theaterwetenschap in Utrecht. Lange tijd werkt zij freelance in de fotografie en in het theater, onder andere als projectleider en programmeur. In 2009 krijgt zij samen met Paul Koek en Paul Slangen de opdracht van het Koninklijk Conservatorium om een master muziektheater te ontwikkelen. Van 2010 tot 2019 runt zij, vanuit de muziektheaterpraktijk van de Veenfabriek, de masteropleiding die verder gaat onder de naam T.I.M.E. (This Is Music-theatre Education). Vanaf 2012 werkt zij als bestuurder en adviseur van culturele organisaties, waaronder Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cultuurfonds Culemborg.

Joanna heeft jarenlange ervaring als curator en artistiek leider binnen de culturele (kunst en design) sector. Sinds 2010 werkt zij zelfstandig onder de naam Throwing Snowballs. Haar interesse  en ervaring ligt bij het initiëren van projecten waarbij interactie en uitwisseling tussen creatieve makers en publiek centraal staan en die maatschappelijke thema’s agenderen. Joanna adviseert verschillende cultuurfondsen in commissies en bij beleidsvraagstukken. Voor het AFK was zij commissielid van BKFNA en de bezwaarcommissie. Ze werkt(e) o.a. voor het Domijn in Sittard, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Gerrit Rietveld Academie, Museum Boijmans van Beuningen, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Repair Café Internationaal, Stichting Doen, KesselsKramer. Momenteel is zij als artistiek leider verbonden aan de Modestraat in Amsterdam Noord.

Joop Kuyvenhoven was zelfstandig producent in de Podiumkunsten, founder / directeur van STIP theaterproducties en mede-initiatiefnemer van talrijke (jeugd)theatergezelschappen (1986-2009). Hij was zes jaar als docent en supervisor (praktijkstages) verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2005 tot 2011 werkzaam als artistiek producent en talentscout voor jeugd- & productiehuis BonteHond in Almere. Sinds 2008 is Kuyvenhoven actief als gids, mentor en aanjager van talentvolle artistiek leiders en producenten. Verder is hij bestuurslid/ ondersteuner van een aantal culturele organisaties en volgt en becommentarieert hij het actuele kunstbeleid in stad en land. In de periode 2012 tot 2018 was Kuyvenhoven als adviseur theater betrokken bij Fonds Podiumkunsten o.a. bij de meerjarige aanvragen/ kunstenplanperiode 2012-2016 en 2017-2020.

Khadija Massaoudi is geboren en getogen in Amsterdam. Ze is schrijver, theatermaker en journalist. In haar voorstellingen en concepten komen al of veel van deze disciplines bij elkaar. Naast maken staat ze zelf ook on stage als performer, actrice en bezingt ze de liefde in verschillende talen. Ze gaat samenwerkingen aan met personen met dezelfde of juist tegenovergestelde werkachtergrond. Personen die elkaar ondanks, of beter gezegd, dankzij de verschillen accepteren en versterken. Khadija: 'Jij hebt iets wat ik niet heb, ik heb iets wat jij niet hebt. Laten we samen iets moois maken'.

Abdel Daoudi is theatermaker en docent. Hij studeerde in 2012 af aan de Opleiding Regie/Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht. Als regisseur is hij verbonden aan Toneelschuur Producties waar hij vanaf 2021 aantreedt tot de vaste makersploeg. Hij geeft les op de Toneelacademie Maastricht en op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, daarnaast werkte hij als regieassistent bij Het Nationale Theater. Abdel reflecteert in zijn eigen voorstellingen vanuit zijn bi-culturele achtergrond op de samenleving. Centraal staat: wat heb ik gemeen met de ander? Waarbij hij altijd probeert een verschuiving te creëren in de manier waarop mensen naar anderen en zichzelf kijken.

Joanne Mensert voltooide in 2006 de master Theaterdramaturgie en in 2007 de master Kunstbeleid en -management. Sindsdien combineert zij haar inhoudelijke denkkracht met zakelijk/organisatorische kwaliteiten in de theaterpraktijk. Zij werkte als productieleider en (assistent) zakelijk leider bij o.a. mugmetdegoudentand, Judith Hofland en Stichting Jan Vos. Tussen 2018 en 2022 versterkte zij de gelederen van installatiemakers-collectief Schippers&VanGucht als creatief producent en dramaturg. Momenteel is ze werkzaam als Artistiek Leider van Theater de Nieuwe Vorst in Tilburg, en maakt ze deel uit van de adviescommissie Cultuur van de gemeente Rotterdam. 

Hester Keesmaat werkt als zelfstandig organisatieadviseur en interim-manager. Zij vervulde diverse (interim) managementfuncties in de zorgsector en bij lokale overheden. Daarnaast begeleidt zij instellingen in de (semi-)publieke sector (onderwijs, zorg, lokale overheid) bij veranderingstrajecten, reorganisaties en strategische planvorming.

Karin Post is actief in de kunst vanuit haar achtergrond als danseres en choreografe. Ze maakte dansvoorstellingen, maar ook andersoortige theaterprojecten, performances, films en animaties. Daarnaast werkt ze in de beeldende kunsten als curator van multidisciplinaire tentoonstellingen met het museum als platform voor dans. Sinds 1989 trad ze op als danseres in eigen werk en in samenwerking met choreografen, beeldend kunstenaars, vormgevers, componisten en film- of toneelregisseurs. Ze is curator contextprogrammering, en ontwikkelt projecten vanuit actuele thematiek in de kunsten.

Peter Jansen is business manager van het Scapino Ballet Rotterdam. Na een carrierewending vanuit de commerciele sector heeft hij zich als hoofd marketing en ondernemerschap NAPK en als producent en adviseur van diverse dans- en theatergezelschappen gespecialiseerd in alle aspecten van cultureel ondernemerschap. De leidraad hierbij is een moderne integrale aanpak waarin artistieke urgentie, publieksgroei en bedrijfsmatig belang elkaar versterken. Hij is verder adviseur cultureel ondernemen voor de Kunstraad Groningen en bekleedt diverse bestuursfuncties waaronder voor het Rotterdamse Timewindow, een hub van 50 onafhankelijke makers in de dans en performance en ArchiNed, de enige onafhankelijke community based website over architectuur in Nederland.

Dave Schwab is programmeur dans /performance bij Theater Rotterdam en artistiek begeleider internationale residenties bij Productiehuis Theater Rotterdam. Schwab is begonnen als regisseur in de Lantaren/Venster werkplaats. Hier werkte hij als programmeur voor theater, dans en muziektheater en later ook als artistiek leider van de theaterwerkplaats. Hij werkte als dramaturg o.a. bij Ping Chong  en Michael Matthews  en was o.a. artistiek begeleider van Jongerentheater 020 en richtte het gezelschap MAP op. Schwab volgde een opleiding aan de Media Academie en schreef verscheidende scripts, theaterteksten en een aantal libretti. Hij was jarenlang lid van de VSCD dansjury, adviseur bij het FPK en jurylid van RIDCC.

Jocelyn Bergland is danser en choreograaf, afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie. Na haar afstuderen vertrok zij naar het buitenland om haar danscarrière internationaal vorm te geven. Bergland is als danser en choreograaf verbonden geweest aan instellingen als onder meer Jazz Extension Dance Theatre en Stichting Zumbi. Daarnaast heeft zij als docent nationaal en internationaal veelvuldig les en workshops gegeven. Vanaf 1999 werd ze artistiek leider van de 5’O Clock Class van de AHK in Amsterdam Zuidoost. Door in Zuidoost structureel te werken in NoLIMIT en het Bijlmer Parktheater en tegelijkertijd in De Theaterschool, heeft Jocelyn jongeren weten aan te trekken met zeer uiteenlopende achtergrond. Vervolgens gaf zij ook leiding aan de MBO Artiest Dansopleiding van het ROC van Amsterdam. Bergland was als bestuurslid verbonden aan het Landelijk Centrum Amateurdans, en de dansgezelschappen AYA en ISH. Als adviseur heeft Jocelyn ervaring bij de Rotterdamse Kunststichting, als projectadviseur voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten. Momenteel is ze werkzaam bij de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als Talentscout & Coördinator Voortrajecten.

De in Rusland geboren André Grekhov is danser en choreograaf. Hij is artistiek leider van het Eindhovense festival E-moves. Dit jaarlijkse urban festival is sinds 2012 steeds verder gegroeid, waardoor nu ook door het hele jaar heen E-moves events plaatsvinden. Daarnaast is Grekhov artistiek directeur van de Urban Dans Dagen van Parktheater Eindhoven en van het wereldwijde Open Your Mind festival onder leiding van zijn stichting sample culture.

Wulan Dumatubun heeft als achtergrond moderne dans, klassieke Javaanse dans en Bharat Natyam. Zij maakte eigen producties en werkte o.a. met Ping Chong en het Volksoperahuis. Zij was programmeur dans en educatie bij het Bijlmer Parktheater van 2009 – 2017. Als adviseur dans bij FPK was zij o.a. betrokken bij de meerjarige aanvragen van 2014 – 2020. Zij is uitvoerend musicus bij gamelanensemble Widosari en Ensemble Global Gongs van Sinta Wullur. Tevens is zij verbonden aan het Gamelanhuis in Amsterdam als gamelandocent en programmamaker. Zij is adviseur bij de gemeente Utrecht, Den Haag en de provincie Overijssel.

Jacinta Duttenhofer is een ervaren bestuurder en toezichthouder in met name de onderwijssector. Na een succesvolle carrière in de sociale advocatuur maakte zij in 2008 de overstap naar de welzijnssector, waar zij in de functie van directeur-bestuurder heeft gewerkt bij verschillende organisaties. Duttenhofer heeft negen jaar de functie van plv. voorzitter bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs bekleed. Daarnaast was zij van 2010 tot 2018 lid RvC van Woondiensten Aarwoude en van 2015 tot 2019 voorzitter RvC van Gezinssupport.nu. Van 2006 tot 2011 was zij als bestuurslid betrokken bij respectievelijk Krater Theater en Bijlmerpark Theater. Momenteel is zij werkzaam als juridisch adviseur en is zij tevens lid van de Raad van Toezicht van Esprit Scholen Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dunamare, voortgezet onderwijs in Haarlem e.o.

Huib Haye van der Werf heeft de kunstacademie in Den Haag gevolgd en kunstgeschiedenis gestudeerd. Daarna heeft hij als curator gewerkt bij onder meer SKOR, Taak en NAi. Sinds 2013 is hij Hoofd artistiek programma bij de Van Eyck Academy in Maastricht.

Deanna Herst is kunsthistorica en beschikt over een brede expertise binnen de fotografie, beeldende kunst, digitale cultuur en creatieve industrie. Op dit gebied is zij lange tijd werkzaam geweest als curator en producent en publiceerde zij in diverse internationale media. Zij is momenteel hoofddocent aan de Willem de Kooning Academie waar zij onderzoek doet naar Open Design en de betekenis van participatie voor artistiek auteurschap. Zij heeft een groot internationaal netwerk o.a. door haar PhD onderzoek over Open Design. Herst is goed thuis in E-cultuur en Nieuwe Media en heeft veel ervaring met advieswerk, o.m. op het gebied van jong talent. Momenteel adviseert ze ook voor de RRKC bij de commissie Architectuur, Vormgeving en Digitale Cultuur.

Toos Arends maakte meer dan 20 jaar tentoonstellingen met (inter)nationale kunstenaars als conservator moderne en hedendaagse kunst. Van 1994 tot 2012 werkte zij in het Fries Museum in Leeuwarden, waar ze onder andere projectleider was van Buro Leeuwarden. In 2011 vertrok ze naar Assen waar ze directeur van CBK Drenthe werd. Tot 2020 was ze conservator moderne en hedendaagse kunst in het Drents Museum in Assen, in die periode was ze ook voorzitter van kunstinitiatief VhdG in Leeuwarden. Ze gaf workshops, lezingen, maakte boeken en was jurylid en adviseur bij verschillende organisaties waaronder de Raad van Cultuur in Den Haag en het Mondriaan Fonds in Amsterdam. Ze stond aan de wieg van de Drenthe Biënnale ‘Into Nature’ en was meerdere malen lid van het curatorenteam. Sinds 2020 werkt zij als zelfstandig kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker, waar ze advies aan kunstenaars en curatoren geeft, tentoonstellingsprojecten ontwikkelt en redigeert kunstboeken.

Wilja Jurg heeft een breed cultuurprofiel waarin theoretische kennis en praktijkervaring verenigd zijn. Zij is directeur van kunstruimte Tetem en het Roombeek Cultuurpark Educatiecluster. Daarnaast is Jurg lid van de RvT van het Nieuwe Instituut en adviseur van de Raad van Cultuur. Zij zat tien jaar lang in de adviesraad van het productiefonds Deventer en is directeur en eigenaar van Vormen, een bureau voor onderzoek, advies, concept- en beleidsontwikkeling in de culturele sector.

Cihan Bugdaci (directeur Gentlemen A.R.T.) is opgeleid als architect en vastgoeddeskundige aan de TU in Delft. Hij heeft het vermogen om interdisciplinair vanuit architectuur, vastgoedkunde, sociologie maar ook filosofie, kunst, antropologie, politiek en economie, maatschappelijke vraagstukken breed te schouwen. Sociaal-maatschappelijke thema's plaatst Bugdaci in 'pluriculturele' context waarbij naast gedeelde culturele achtergrond ook educatie, geaardheid, financiële positie, sociale klasse, etniciteit, levensbeschouwing, levensfase en levensstijl belangrijk is.Cihan Bugdaci is bestuursvoorzitter van de Haagsche Kunstschool ArtS-Cool en heeft diverse malen rol gehad als gastdocent bij Willem de Kooning Academie en als adviseur bij Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en RRKC.

Rocky Tuhuteru maakte vanaf 1980 duizenden radio- en televisieprogramma’s. Vooral voor de NOS, KRO-NCRV en de NTR. Sinds 2002 werkt hij samen zijn team vanuit het bureau Tuhuteru en Partners op het gebied van media, diversiteit en communicatie. Inmiddels is hij directeur van de zorg- en welzijnsorganisatie stichting Pelita in Diemen. Daarnaast is Rocky veelvuldig dagvoorzitter, gespreksleider en verbinder bij debatten. Rocky is altijd nauw verbonden geweest met de culturele sector. Sinds 2018 zit hij in de Raad van Toezicht van het Drents Museum in Assen. Van 2010 tot 2015 was Tuhuteru lid van de Raad voor Cultuur met als portefeuille Diversiteit en Integratie.

Elles van Vegchel heeft een brede achtergrond in de museumwereld. Na haar studie Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen, ging ze aan de slag als kunstadviseur bij PostNL. Daarna was zij verbonden aan de Hermitage en De Nieuwe Kerk in Amsterdam als Hoofd Publieksbegeleiding en Coördinator Tentoonstellingen en Evenementen. Als projectleider bij Museum Rotterdam, realiseerde ze diverse tentoonstellingen en activiteiten. Bij NEMO Science Museum, was zij tentoonstellingsmaker en gaf zij leiding aan het Projectbureau en het grootste landelijke wetenschapsfestival van Nederland, het Weekend van de Wetenschap. Tegenwoordig is zij Hoofd Museumzaken bij het TextielMuseum in Tilburg en verantwoordelijk voor tentoonstellingen, programmering, collectie, educatie en publieksbegeleiding.

Nicolette Bartelink studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en begon haar loopbaan in 1988 bij het Groninger Museum. Zij werd als Hoofd Presentatie lid van het managementteam en werkte mee aan de bouw van het nieuwe museum. In 1995 werd ze Project Manager Brand & Product Presentation of Philips Design in Eindhoven. Bartelink vulde haar marketing skills aan met een studie bij het Dutch Institute for Marketing. In 2003 werd zij Hoofd Tentoonstellingen bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hier maakte zij o.a. de tentoonstelling 'De God van Nederland, hedendaagse fotografie'. Van 2010 tot 2016 was Bartelink directeur van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief van Oss. Sinds 2016 werkt ze als freelancer en adviseur en is o.a. kwartiermaker van het nieuwe historisch museum in Groningen. Nicolette vervult een aantal nevenfuncties o.a. als lid RvT van Schunck in Heerlen.

Behrang Mousavi is sinds 2010 General Manager Erfgoed bij Het Nieuwe Instituut (voormalig NAi) te Rotterdam. Vóór zijn aanstelling bij het NAi was hij werkzaam als hoofdconservator prenten tekeningencollectie bij het Haags Gemeentearchief en later als beleidsadviseur musea bij Gemeente Den Haag. Hij is museoloog, erfgoedspecialist, (beleid)adviseur, opiniemaker en collectioneur. Hij studeerde in de jaren negentig museologie aan de Reinwardt academie te Amsterdam en later kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Hij gaf in de afgelopen 23 jaar veel lezingen en werkte als curator en auteur aan nationale en internationale projecten. Mousavi was tot 2009 lid van verschillende landelijke commissies. Daarnaast was hij adviseur bij Raad voor Cultuur en heeft hij een aantal essays en artikelen op zijn naam staan.

Jim van Geel (1992) is curator. Hij werkt als Coordinator Public Program bij de Rijksakademie en als Curator Public Program Young Design bij Design Museum Den Bosch. Eerder was hij Curator Public Program bij IHLIA LGBTI Heritage. Hier cureerde hij naast veel discursieve programma’s de tentoonstelling LGBTshirtQIA+. Verder was hij voorheen werkzaam als (freelance) producent bij onder andere Kunstfort bij Vijfhuizen en The Performance Show.

Steven van Teeseling is directeur van stichting Sonsbeek en State of Fashion in Arnhem. Sonsbeek heeft een lange geschiedenis als baanbrekende manifestatie voor kunst in de openbare ruimte. Sinds 1949 draagt het bij aan nieuwe visies op kunst en maatschappij. State of Fashion is de naam van de vroegere Mode Biënnale Arnhem (sinds 2005). Samen met ontwerpers, bedrijven, het onderwijs en het publiek verkent de biënnale een dringend noodzakelijk nieuw modesysteem. Voorheen werkte Van Teeseling geruime tijd voor het Mondriaan Fonds als staflid en hoofd van de afdeling innovatie en communicatie. Van Teeseling is lid van de Raad van Toezicht van de Jan van Eyck academie in Maastricht, P/////AKT in Amsterdam en voorzitter van het bestuur van Extra Extra magazine in Rotterdam. Daarnaast is hij mentor voor directeuren van kleine kunstpodia via Cultuur+Ondernemen.

Britte Sloothaak (1984) is kunsthistoricus, conservator en als doctoraal onderzoeker verbonden aan het Curatorial Research Collective van de TU/e. Ze onderzoekt de constructie van kennis in musea, met speciale belangstelling voor de bekende en onbekende gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland in de collectie en tentoonstellingen van het Stedelijk Museum Amsterdam. Hiervoor richt ze zich op de verschillen in denken over kunstgeschiedenis en erfgoedstudies, en hoe deze discrepanties hebben geleid tot mechanismen van uitsluiting in kunstmusea. Deze interesse ontwikkelde ze tijdens het doen van archiefonderzoek, het maken van tentoonstellingen en het schrijven van aankoopvoorstellen voor het Stedelijk Museum, waar ze 12 jaar werkte. Haar werk als museum curator heeft ze onlangs neergelegd om meer tijd en aandacht te hebben voor haar promotie onderzoek. Naast haar werk als onderzoeker is ze verantwoordelijk voor de TU/e Kunstcollectie, waarvoor ze een nieuw beleid met een lijn van kunstwerken in opdracht ontwikkelde. Ze doceert, schrijft en spreekt bij verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld voor de Universiteit Leiden waar ze het vak Collecting in the Contemporary Museum doceert.

Antoin Deul is een ervaren en gedreven leidinggevende, bestuurlijke en maatschappelijk betrokken netwerker met ruime internationale ervaring. Hij heeft twintig jaar voor Nalco Company (global leader duurzame water services) gewerkt in diverse functies: onderzoeker, projectmanager en sustainability manager. Als voorzitter en directeur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) heeft Deul zich twee jaar ingezet om de organisatie nieuw leven in te blazen, te professionaliseren, strategisch te herpositioneren en onder de aandacht te brengen van het grote publiek, politiek en onderwijs. Tegenwoordig bekleedt hij diverse bestuursfuncties in b.v. basisonderwijs en is hij lid van CLUB 2050 die de gemeente adviseert bij de totstandkoming van de Omgevingsvisie Amsterdam 2050.

Miryam van Lier werkt al ruim dertig jaar in film en televisie in zowel beleidsmatige als inhoudelijke functies. Zij vervult op dit moment verschillende advies- en voorzittersfuncties, onder meer bij het Fonds Podiumkunsten, de gemeentes Utrecht, Den Haag en Amsterdam, en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Bij het VAF leidt zij de Engelstalige talentontwikkeling ateliers voor zowel tv-reeksen als speelfilm. Tevens werkt zij internationaal als creative development consultant en scriptcoach, intervisie begeleider en Visual Thinking Strategies facilitator. Van 2009 - 2016 was zij hoofd fictie, jeugdprogramma's en podiumkunsten bij het Mediafonds. Eerder werkte zij als programmeur bij verscheidene filmfestivals in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte van Lier als publicist en schrijver over beeldende kunst voor diverse kunstinstellingen. Zij richtte het Engelstalige documentaire tijdschrift DOX op en was coördinator van Documentary.

Sander Verdonk is managing partner van New Amsterdam, een film- en reclameproductiebedrijf dat zich richt op het produceren van hoogwaardige visuele verhalen die het publiek wereldwijd raken. Naast opdrachtgevers zoals Vodafone, ING, KLM en HEINEKEN, produceert hij momenteel de historische oorlogsfilm ‘The East’ van Jim Taihuttu en het familiedrama ‘Porcelain’ van Jenneke Boeijink. Verdonk is alumnus en expert van de EAVE Producers Workshop, MEDIA Business School, Power to the Pixel Lab en IDFA Producers Workshop. Bovendien is hij lid van de Dutch Film Academy, van het bestuur van de Nederlandse producentenvereniging en van de European Film Academy.

Dorien van de Pas begon haar carrière als programmeur bij Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. Voorts was ze betrokken bij de distributietak Meteor Film, het artlabel van Polygram Filmed Entertainment. Ze werkte achtereenvolgens bij het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties (later Mediafonds) en het Nederlands Filmfonds. Daar werd ze in 2009 hoofd Speelfilm, waar ze verantwoordelijk was voor het subsidieproces en beleid van alle speelfilms. In 2013 stond ze aan de basis van een nieuwe afdeling: New Screen NL. Deze afdeling had als speerpunt talentontwikkeling en innovatie. Tegelijkertijd was ze Film Consulent voor o.a. nieuw talent, lowbudgetfilms, Filmfonds Shorts en Vrijplaats voor nieuwe schrijvers. Ook was ze 12 jaar de Nederlandse gedelegeerde voor Eurimages, het Europese Coproductiefonds in welke functie ze een groot bedrag binnenhaalde voor co-producties binnen de Nederlandse filmsector. Dorien vervult diverse nevenfuncties. Sinds november 2021 is ze werkzaam als zelfstandig creatief consulent in de audiovisuele industrie en cultuursector onder de naam Dial M Creative Consultancy.

Ulrike Helmer kreeg haar eerste fotocamera op haar twaalfde en is vanaf toen beelden gaan maken. Na een studie Culturele Antropologie is ze naar de kunstacademie in Utrecht gegaan en als documentairemaker afgestudeerd. Sindsdien maakt ze documentaires voor de publieke omroep (Human, VPRO, IKON, NPS, NCRV/KRO). Ook maakte ze radiodocumentaires, videoclips en films in opdracht. Cultuur, human interest en diversiteit staan daarbij centraal. Ze wil onbekende werelden laten zien en mensen een stem geven, die je anders niet zo snel zou horen. Ze maakte deel uit van het bestuur van filmplatform Broet in Eindhoven.

Kim Beaumont werkt 15 jaar op het snijvlak van cultuur, maatschappij en educatie. Ze studeerde cultuurgeschiedenis en onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam en de Humboldtuniversiteit in Berlijn. Als programmamanager bij Stichting Movies that Matter zette zij de afdelingen Educatie en Events & Advies op. Binnen Filmhuis Alkmaar was ze als Hoofd Programma verantwoordelijk voor het artistieke beleid, programma-ontwikkeling en bedrijfsvoering. Haar werkzaamheden combineerde zij met adviesfuncties binnen het Nederlands Filmfonds en als gastprogrammeur bij filmfestivals. Per 1 juni 2022 start zij als Lecturer, Coach en Researcher bij het domein Creative Business aan Inholland.