Vacature: Cultuurverkenner Nieuw-West (gem. 8 uur per week)

Het AFK is het fonds van en voor culturele wereldstad Amsterdam. Vanuit onze missie 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers', dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Daarom ondersteunen we alle kunstvormen in ieder stadsdeel en in elke wijk. We zijn er voor zowel professionele kunst als voor cultuurbeoefening in de vrije tijd - voor gevestigde organisaties, als ook de rafelranden en de pioniers. Het AFK richt zich met zijn activiteiten op drie groepen: kunstenaars en culturele organisaties, Amsterdammers, en de sector als geheel. Door kennis voor en over de sector te delen - dragen we bij aan een krachtig, toekomstbestendig kunstenveld.

De Cultuurverkenners van het AFK
Het AFK is goed op de hoogte van alles wat zich afspeelt binnen het Amsterdamse kunstenveld en wil er zijn voor de héle stad. Daarom vinden we persoonlijk contact met kunstenaars en culturele organisaties en het geven van voorlichting heel belangrijk. Als ogen en oren in de Amsterdamse stadsgebieden spelen de Cultuurverkenners een aanzienlijke rol daarin.

Wat verwachten we van je?
Als Cultuurverkenner leg je contacten met kunstenaars, culturele instellingen en andere creatieve initiatiefnemers ter plaatse. Je wijst hen op de financiële mogelijkheden van het AFK en koppelt hen waar nodig aan de stafmedewerkers van het fonds. Je verbindt mensen en creatieve initiatieven in het stadsdeel en vormt op die manier een essentiële schakel binnen het lokale kunstenveld. Je voelt je sterk verbonden met het stadsdeel waar je werkzaam bent.

Als Cultuurverkenner doe je schriftelijk en mondeling verslag van de culturele ontwikkelingen in jouw stadsdeel en help je het AFK om specifieke doelgroepen (nog) beter in beeld te krijgen. Het gaat om een flexibele functie op locatie, voor twee jaar. Je bezoekt geregeld kunstprojecten en culturele activiteiten die mogelijk zijn gemaakt door het AFK en ondersteunt het fonds bij de maandelijkse Spreekuren voor nieuwe aanvragers.

Ook organiseer je voorlichtingsactiviteiten in jouw stadsdeel (AFK Speeddates, Art Talks) en lever je een productionele bijdrage aan campagnes en culturele tours door de stadsdelen. Je hebt affiniteit met social media en vindt het leuk om te delen wat je meemaakt op het gebied van kunst en cultuur in jouw stadsdeel.

Onze Cultuurverkenner Nieuw-West:
· Is een proactieve enthousiaste Amsterdammer met een passie voor kunst en cultuur

· Heeft een relevant cultureel netwerk binnen stadsdeel Nieuw-West (al dan niet vanwege zijn/haar werkzaamheden binnen de sector)

· Is nieuwsgierig, actief en houdt de culturele trends en ontwikkelingen in Nieuw-West scherp in de gaten

· Heeft een sterke binding met het stadsdeel: woonachtig en/of werkzaam binnen Nieuw-West

· Kan op verschillende niveaus communiceren en informatie helder vertalen, zowel in woord, beeld als in (maandelijks) geschreven verslagen

· Vindt het leuk om actief te zijn op social media en culturele activiteiten en gebeurtenissen in het stadsdeel te delen

· Voelt zich thuis in een zelfstandige functie, is sociaal vaardig en heeft netwerkkwaliteiten

· Weet talent en kwaliteit binnen de kunst te herkennen

Het AFK biedt:
· De mogelijkheid om namens het AFK in Nieuw-West actief te zijn binnen de kunst- en cultuursector

· Het uitbouwen van een interessant en uitgebreid netwerk in de Amsterdamse culturele wereld

· Een flinke inhoudelijke kennismaking met het reilen en zeilen van het kunstfonds van de hoofdstad

· De ruimte om mee te denken met het beleid van het AFK en deel te nemen aan AFK evenementen en activiteiten (waaronder de maandelijkse Spreekuren voor kunstenaars en culturele organisaties)

· De mogelijkheid om onbeperkt uiteenlopende culturele projecten en voorstellingen in de hele stad te bezoeken.

· Een bij de functie passende vergoeding op basis van 8 uur per week. Salariëring vindt plaats conform de bedragengids van de Gemeente Amsterdam (PGA). De functie is ingeschaald in salarisgroep 6.

Reageren
Stuur jouw motivatie en CV vóór donderdag 27 mei 2021 aan Lot Dercksen, manager communicatie en marketing van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, via secretariaat@afk.nl. Vragen? Bel: 020 – 52 00 520 of mail secretariaat@afk.nl