AFK in de stad / Zuid-Oost: Eet je bord leeg! #coronathrowback

20 februari 2020

In het Bijlmer Parktheater heeft de cultuurverkenner van Zuidoost , Sharon Amritpersad afgelopen februari een heerlijke kleuterkomedie bezocht van de Toneelmakerij. Eet je bord leeg is een kindervoorstelling waar veel ouders zich in kunnen herkennen maar de kinderen zeker ook! Jipski wil niet eten. Wat Momski en Popski ook proberen, het eten eindigt steevast op het hoofd van Popski, tot groot genoegen van de kinderen in het publiek. Van soep tot spaghetti of een bord vol worstjes, niets gaat erin.

Kleuterkomedie met vliegende groenten
"De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En - ieuw - wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht.

’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Daar kan je vast hele lekkere hamburgers van bakken. Of balletjes voor in de soep. En moet je eens opletten hoe er dan zal worden gesmuld…"

Het leidt tot grappige scènes met levensgrote etenswaren: een pepertje en twee slablaadjes vormen een K-popgroep en de spaghetti verandert in rasta-pasta.