AFK in de Stad / West: NEU NOW; het talent van het moment

In de ruimte waar de opening van Neu Now is.
“Adaption of the Ruins” Het werk van Emilia Strzempek-Plasun.
“Dandelion - Where did it Go?” Dit is het werk van de Nederlandse kunstenaar Lea schiess. Op verschillende schermen zijn er bewegende beelden van paardebloemen te zien. Ik zou hier uren naar kunnen kijken.
“Winter Blooming” Het werk van de Hongaarse ontwerper Katalin Julia Herter.
Bij binnenkomst kregen alle bezoekers deze Neu Now tasjes. Heel fijn, je kunt nooit genoeg Canvas tassen hebben.
Mineral Research, de keramieke schalen, is het werk van de Franse beeldende kunstenaar Lana Ruellan. Even na het maken van deze foto raakte ik in een leuk gesprek met deze heer en dame en wisten zij mij nog heel veel over de techniek van het werk van Ruellan te vertellen.
Visual artist Tsai Yi-Ting bij haar werk genaamd “Newtons Second Law of Motion”. Dit werk gaat over tijd, ruimtes en manier waarop we in de wereld staan. Wat je op de foto niet kunt zien is dat de auto ook beweegt.
De Neu Now nacht start met een optreden van de band Jo Goes Hunting.
DeadHype zorgt voor een mix aan muziekstijlen en het festival wordt dansend afgesloten.
In de ruimte waar de opening van Neu Now is.
26 september 2016

Vorige week was het gehele Westergasterrein vol met bezoekers van NEU NOW.
NEU NOW is een internationaal kunstfestival dat het werk van talenten die recentelijk zijn afgestudeerd aan Europese kunstacademies tentoonstelt. Het festival bestond uit tentoonstellingen, performances, films en interviews met kunstenaars. Cultuurverkenner West, Priscilla Macintosh was er ook bij. Zij bezocht de opening met verrassende en bijzondere werken en de knallende NEU NOW nacht voor het AFK beeldblog.