AFK in de stad / Noord: It Went Dark

25 oktober 2017

De wereld vergaat en hoe ga je ermee om? Dat heeft, Jur Jacobs, cultuurverkenner van Noord meegemaakt in een oude autogarage op een bedrijventerrein in Noord. Het experiment heet ‘It Went Dark’ van Puck van Dijk. De wereld wordt opgeslokt door duisternis en in je vlucht kom je op een plek terecht in volledige duisternis. Samen met anderen.

Puck van Dijk is een theatermaakster van een speciaal soort. Ze zoekt in haar werk de grenzen op in theater, film, geluid en locatie. In de afgelopen jaren is haar focus op het immersieve theater komen te liggen. In immersief theater wordt je ondergedompeld in een andere wereld, de ervaring is het resultaat. Deze gecreëerde wereld omringt de toeschouwer volledig en zo kan de realiteit van de deelnemer (want toeschouwer kan je het niet meer noemen) helemaal worden gemaakt. 

Puck heeft een Ontwikkelbudget van het AFK, om zichzelf beter te maken in immersief theater. Dit doet ze door onderzoek te doen naar de manieren waarop je dit soort theater kan maken. Daarnaast leert ze haar ideeën om te zetten naar beeld door een camera-training te volgen. Daarnaast gaat ze een cursus volgen bij de grootmeesters van het immersief theater in Londen. 

Ook meedoen met dit experiment? Dat is alleen nog deze week, stuur even een mailtje naar noord@afk.nl.