AFK komt naar Noord!

April 8, 2019

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de héle stad verrijkt. Afgelopen jaar waren we een week lang te vinden in Zuidoost en Nieuw-West. Ook in 2019 werkt het AFK op locatie vanuit verschillende stadsdelen. Tijdens AFK x Noord (8 – 12 april 2019) gaan we een week lang in gesprek met culturele initiatiefnemers uit het stadsdeel.

Vijf dagen lang de wijk in
Van maandag 8 april t/m vrijdag 12 april gaan we vijf dagen lang de wijk in en werken we in Noord op verschillende locaties in het stadsdeel. Kunstenaars, culturele organisaties en andere creatieve initiatiefnemers kunnen bij ons binnenlopen: we horen graag over jouw ideeën voor het stadsdeel, of een cultureel project dat je zou willen realiseren in de buurt. De locaties waar we tijdelijk kantoor houden worden later bekend gemaakt.

Meet ’n greet het AFK tijdens de Openingsborrel

We trappen AFK x Noord af met een Openingsborrel op 8 april voor alle cultuurmakers van Noord. Naast een drankje en diverse optredens, staan de medewerkers van het AFK tijdens de borrel klaar voor alle vragen over financieringsmogelijkheden. Ontmoet het AFK en stel je vraag! Locatie en tijd volgen binnenkort.      

Art Talks & Speeddates

Tijdens AFK x Noord worden een aantal Art Talks georganiseerd, waaronder - in samenwerking met Cultuur+Ondernemen en Voordekunst – een Talk over de financieringsmix: kies je voor crowdfunding of subsidie en/of is een Amsterdamse Cultuurlening iets voor jou? Daarnaast zitten tijdens de Speeddates onze Cultuurverkenners klaar voor al jouw vragen over de mogelijkheden bij het AFK en brainstormen ze graag met je over jouw project.

Volg AFK op Facebook voor actuele informatie. Wil je graag een gesprek inplannen met één van onze AFK collega’s of heb je andere vragen? Mail dan naar Cultuurverkenner Paula Roelse op noord@afk.nl.

Tot ziens bij AFK x Noord, we kijken uit naar jullie plannen!

AFK in de stadsdelen

Als kunstfonds van de hele stad wil het AFK zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten aanvragers. We zijn er voor startende kunstenaars, amateurs en professionals, maar ook voor bestaande culturele organisaties. Het AFK werkt al meer dan 10 jaar met eigen Cultuurverkenners in de verschillende stadsdelen. Zij zijn onze ogen en oren in de wijken, waar de vernieuwing en ontwikkeling van Amsterdam ontstaat.