Veelgestelde vragen Mijn Eerste Aanvraag

 • Wat is Mijn Eerste Aanvraag?
  Mijn Eerste Aanvraag biedt aanvragers die nog niet eerder subsidie van het AFK hebben gekregen de mogelijkheid om hun project in dertig minuten live toe te lichten tijdens een gesprek met medewerkers van het AFK. Op korte termijn hoor je of het AFK bijdraagt aan het project of niet.
 • Planning Mijn Eerste Aanvraag
  Mijn Eerste Aanvraag is elke laatste dinsdag van de maand. Let op: tussen het gesprek en de gewenste aanvangsdatum van het project moet minimaal één maand zitten.
 • Hoe meld ik mij aan voor Mijn Eerste Aanvraag?
  1. Om je aan te melden voor Mijn Eerste Aanvraag dien je eerst een Mijn AFK account aan te maken. Nog geen account? Aanmaken kost enige tijd, dus zorg dat je dit van tevoren al hebt gedaan.
  2. Op ‘Mijn AFK’ loggen potentiële aanvragers in met hun inlognaam en wachtwoord. Vervolgens kies je de knop “Aanmelden voor Mijn Eerste Aanvraag” en volg vanaf daar de stappen.
  3. Bekijk de pagina ‘Procedure aanmelden Mijn Eerste Aanvraag’ om meer te lezen over hoe het aanmelden in zijn werk gaat:
 • Wanneer hoor ik iets over het genomen besluit?

  Na het gesprek wordt binnen twee dagen telefonisch contact met je opgenomen over het besluit. Vervolgens ontvang je binnen een week de beslissingsbrief via de mail. Als er sprake is van een afwijzing voor je aanvraag, dan kun je eenmalig voor een tweede keer deelnemen aan Mijn Eerste Aanvraag.