Vacature: Stagiairs

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) zoekt ter ondersteuning van het subsidiebureau meerdere stagiairs (m/v/x) voor 24 tot 32 uur per week.

Heb jij kennis van de culturele sector? Bekijk jij een vraagstuk graag vanuit verschillende invalshoeken? Ga je bevlogen en onderzoekend te werk en kun je goed schrijven? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wie zijn wij?

Het AFK is het fonds van en voor culturele wereldstad Amsterdam. Vanuit onze missie 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers', dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Daarom ondersteunen we alle kunstvormen in ieder stadsdeel en in elke wijk. We zijn er voor gevestigde organisaties, voor nieuwe kunstenaars en culturele pioniers, tot aan alle randen van de stad. De veelheid aan stakeholders en activiteiten maakt van het AFK een dynamische organisatie midden in de samenleving, waar veel verschillende kunstvormen samenkomen.  

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van één van de teams binnen het subsidiebureau (Theater en Dans, Woordkunst, Cultuurmakers en Cultuureducatie of Visuele Kunsten en Erfgoed) afhankelijk van jouw interesse en expertise.  

Binnen dit team ondersteun jij het hoofd van het team bij het voeren van monitorgesprekken met meerjarig gesubsidieerde organisaties.
- Je bereidt gesprekken voor, leest dossiers in en bespreekt jouw bevindingen voor met het hoofd van de discipline.
- Je woont het gesprek bij en maakt na afloop het verslag van dit gesprek.

Je ondersteunt bij “Mijn Eerste Aanvraag”.
- Je zit bij aanvraaggesprekken en bereidt ook hier het gesprek voor.
- Na afloop van het gesprek ondersteun jij bij het maken van de brief met het besluit. 

Je bent aanwezig bij beleidsmatige bijeenkomsten met meerjarige en/of projectadviseurs en maakt ook hier van het verslag van deze bijeenkomst.

Als stagiair bij het AFK ben je betrokken bij het dynamische, Amsterdamse culturele leven op zowel artistiek als zakelijk gebied. Ook krijg je een goed beeld van het diverse aanbod van kunst in de stad: alle disciplines uit alle wijken komen langs bij het AFK.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand een grote interesse heeft in de Amsterdamse culturele sector.

- Onze voorkeur gaat uit naar iemand die op dit moment een WO opleiding volgt, die passend is in het kader van de stage.
- Je bent communicatief sterk en hebt uitstekende schrijfvaardigheden.
- Je neemt graag initiatief en bent nieuwsgierig.
- Je bent analytisch en kunt goed zowel zelfstandig- als samenwerken.
- Je hebt een goede taalbeheersing van het Nederlands.

Wat wij bieden

- Een ruime stagevergoeding.
- Een veilige omgeving en informele werksfeer;
- Een mooie werkplek aan het Amsterdamse IJ met een uitgebreid netwerk in het kunstenveld en in de stad Amsterdam.
- En het bezoeken van voorstellingen, concerten, tentoonstellingen en andere evenementen namens AFK.

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit in ons personeelsbestand. Wij willen een afspiegeling zijn van de stad waarin we werken en zijn dus op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen.

Procedure

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marleen Lamers, interim manager subsidiebureau, mail mlamers@afk.nl of telefonisch via 020 - 520 0520.

Gezien het feit dat we regelmatig op zoek zijn naar nieuwe stagiairs kun je jouw sollicitatie, bestaande uit cv, beknopte motivatie en voorkeur team (Theater en Dans, Woordkunst, Cultuurmakers en Cultuureducatie of Visuele Kunsten en Erfgoed) doorlopend sturen naar secretariaat@afk.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.