Paris-Amsterdam Rendez-Vous 2019

29 april 2019

Of je nu meer bent van 'Parijs is altijd een goed idee' of van 'Geef mij maar Amsterdam', dit jaar hoef je niet te kiezen tussen de twee wereldsteden. Tijdens Paris - Amsterdam Rendez-Vous 2019 ervaar je cultuur met een Franse flair in Amsterdam. En andersom.

In februari 2018 was het AFK organisator van een onderdeel van de Amsterdamse kunst- en cultuurmissie dat plaatsvond in Parijs. Als vervolg op deze kunst- en cultuurmissie Parijs is het culturele uitwisselingsprogramma Paris-Amsterdam Rendez-Vous gestart. Deze loopt van eind april tot eind November 2019.

Uitwisseling 3PackageDeal talenten
De Gemeente Amsterdam, de stad Parijs (Ville de ParisMairie de Ville) en het Institut Francais, de Nederlandse ambassade in Parijs, de Franse ambassade in Den Haag, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Nederlands Letterenfonds en amsterdam&partners werken samen aan allerlei culturele activiteiten in zowel Amsterdam als Parijs en er zal een uitwisseling zijn van makers.

Zo zullen vanaf 1 mei twee 3PackageDeal talenten in Parijs werken. De Amsterdamse modeontwerpers Sanne Schepers en Anne Bosman zullen in de Franse hoofdstad aan hun ontwerpen werken en deelnemen aan de Paris Fashion Week. De Franse industrieel ontwerper Steven Akoun is geselecteerd om in Amsterdam te werken aan zijn onderzoeksproject waarbij hij schuim maakt van gerecycled glas.

Meer over Paris - Amsterdams rendez-Vous en de uitwisseling vindt je via de volgende website: www.paris-amsterdamrendezvous.nl

Creathon

Eén van de andere activiteiten is de Creathon (22-24 mei). Studenten en young professionals uit zeer uiteenlopende disciplines (o.a. design, mode, kunsten en natuurwetenschappen) dragen innovatieve oplossingen aan voor huidige problemen. Het beste project wordt beloond met een prijs. Er zal een Creathon plaatsvinden in zowel Amsterdam als in Parijs.

In Amsterdam gaan deelnemers van de Creathon aan de slag met de vraag: How can cultural institutions involve their audience in order to realize their zero waste ambitions? Hier kan de uitkomst een object of concept zijn.

Paris - Amsterdam Rendez-Vous 2019 is een samenwerking tussen Gemeente Amsterdam, de stad Parijs (Ville de Paris Mairie de Ville) en het Institut Francais, mede ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Nederlandse ambassade in Parijs, de Franse ambassade in Den Haag, het Nederlands Letterenfonds en amsterdam&partners.