Programmafinanciering

user
Voor wie

Amsterdamse instellingen en culturele organisaties

question
Waarvoor

Een reeks, of serie van activiteiten die thematische samenhang heeft. De subsidie is niet bedoeld voor een jaarprogramma.

euro
Budget

Het aan te vragen subsidiebedrag is minimaal € 2.500, er is geen maximaal aan te vragen bedrag. 

calendar
Planning

De maximale looptijd van het programma is een jaar.

list
Aanvragen

Een aanvraag kan doorlopend ingediend worden, binnen 13 weken ontvangt u bericht.

Wat is een programma?

Een thematisch samenhangend geheel van activiteiten dat in maximaal twaalf maanden door de aanvrager wordt uitgevoerd. Zo kan de aanvrager zich gedurende een langere periode beter richten op de kwaliteit van zijn aanbod en het vergroten van het publieksbereik.

Waar letten jullie op bij de beoordeling van mijn project?

Bij het beoordelen van een aanvraag zijn de volgende criteria van belang: 

 • Artistiek-inhoudelijke kwaliteit 
  Hier wordt gekeken naar het vakmanschap, de oorspronkelijkheid en de zeggingskracht van het project.
 • Zakelijke kwaliteit 
  Heeft het project een realistische begroting? Is er genoeg organisatievermogen bij de aanvrager om dit te kunnen uitvoeren? Zijn er inkomsten van verschillende partijen? Zijn de kosten passend onderbouwd? Heeft de organisatie een eerlijke culturele ondernemerspraktijk en oog voor goed werkgeverschap en sociale duurzaamheid?
 • Publieksbereik 
  Welk publiek bereikt het project en hoe groot is deze groep? Is dit een (cultureel) divers publiek? Is er draagvlak voor het project?  
 • Belang voor de stad 
  Levert het project een bijdrage aan spreiding van culturele activiteiten en publieksbereik door de stad? En hoe verhoudt het project zich tot ander (vergelijkbaar) aanbod in de stad? Wat voegt het toe? 

Bekijk voor meer informatie over deze criteria de regeling en de toelichting op de regeling en de richtlijnen voor een aanvraag.

Ik wil aanvragen

Wij zien uw aanvraag graag tegemoet! U kunt dit doen via de onderstaande knop die naar Mijn AFK leidt. Let er wel op dat u bij de aanvraag de regeling, toelichting op de regeling en de richtlijnen als uitgangspunt neemt. Deze pagina geeft slechts een korte impressie van de mogelijkheden van wat wel en niet kan. De drie documenten die u op deze pagina kunt downloaden zijn het uitgangspunt voor een aanvraag. Ook handig om erbij te houden is het aanvraagformulier in 5 stappen